Overleg met betrokken instanties over CHIO van 1 t/m 4 juli 2021 

Rotterdam, 7 april 2021 – Het bestuur en de directie van het CHIO Rotterdam onderzoeken met FEI, KNHS, Gemeente Rotterdam en andere betrokken instanties of het haalbaar is om het internationale topsport evenement, dat van 24  t/m 27 juni in het Kralingse Bos zou plaatsvinden, een week te verplaatsen naar 1 t/m 4 juli 2021. 

“Deze datum, een week later, levert ons meer mogelijkheden om een COVID-19 proof evenement te organiseren”, zegt Ron Voskuilen, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam. “We horen van de ruiters en sportbonden, dat er een zeer grote behoefte is aan observatiemomenten voor de Olympische Spelen later deze zomer in Tokio. Met deze datum kunnen we hier nog steeds gehoor aan geven en vindt het evenement precies voor 5 juli plaats, de datum waarop landen hun Olympische teams bekend moeten maken.”

“Het blijft een ingewikkelde puzzel waarbij de COVID-19 situatie voortdurend vraagt om onze scenario’s aan te passen en flexibiliteit vraagt van alle betrokkenen instanties, onze leveranciers, sponsors, de deelnemers en de organisatie “, zegt Theo de Rooij, voorzitter van het CHIO Rotterdam. “Ik hoop dat we met deze nieuwe datum de kans op het 72ste CHIO Rotterdam dit jaar vergroten en dat COVID-19 of welke andere calamiteit dan ook, niet opnieuw roet in het eten gooit.”

(Ingezonden mededeling gemeente CHIO)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.