Foto: Otto van den Toorn

Sinfonia Rotterdam gaat direct na de versoepelingen live spelen voor 500 mensen. De persconferentie van 28 mei kon op geen beter moment komen voor het orkest Sinfonia Rotterdam. Na het horen van het nieuws dat er weer 250 mensen in de zaal mogen zitten ging dirigent en artistiek leider Conrad van Alphen meteen aan de slag om zijn concert van 13 juni zo groots mogelijk door te laten gaan. De oplossing: twee concerten in de Grote Zaal van de Doelen met 250 mensen op één dag, één week nadat de versoepelingen zullen ingaan.

Soliste Simone Lamsma
Het concert mag doorgaan, maar niet alles kan volgens de originele planning gaan. Oorspronkelijk stond de Russische Andrey Baranov op de planning om te soleren voor het aankomende concert, maar vanwege reisbeperkingen is het voor hem niet mogelijk om naar Nederland te reizen. De organisatie is zeer gelukkig en vereerd dat stervioliste van eigen bodem Simone Lamsma in zijn plaats het vioolconcert van Tsjaikovski zal komen vertolken.

Een coronaproof orkest
De organisatie achter Sinfonia Rotterdam is geen vreemde met concerten rond de coronamaatregelen te organiseren. In september vorig jaar hebben ze succesvol het Sinfonia Maritiem Concert georganiseerd: een veilig buitenconcert met 1.500 aanwezigen in totaal. Conrad van Alphen: “Ik heb het volste vertrouwen in onze organisatie, wij zijn allemaal professionals – die zijn flexibel en wendbaar.”

Kaarten voor het Zomer Proms concert met Simone Lamsma op 13 juni zijn nu beschikbaar via de website van Sinfonia Rotterdam.

www.sinfoniarotterdam.nl