Het aantal patiënten met OSAS (Obstructief Slaap Apneu Syndroom), ook wel slaapapneu genoemd, blijft groeien. De artsen van het Slaap- en snurkcentrum aan de Maas van het Havenziekenhuis zien zo’n 600 nieuwe patiënten per jaar op hun spreekuur.

‘Patiënten hebben veelal al een lang traject van artsen en onderzoeken achter de rug. De klachten die horen bij ‘slaapapneu’ komen namelijk ook regelmatig voor bij andere aandoeningen en daardoor is het vaak niet direct duidelijk dat het om slaapapneu gaat’ vertelt longarts Monique Klaaver. Zij is één van de sprekers van de speciale thema-avond over deze aandoening die het Havenziekenhuis organiseert op dinsdag 26 maart. ‘Mensen die lijden aan OSAS ervaren verschillende hindernissen in hun dagelijks leven. Behandeling met individueel afgestemde materialen en de juiste begeleiding kan deze hindernissen wegnemen of minder lastig maken’ aldus Monique Klaaver.

Mensen met OSAS, hun partners en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd voor de informatie avond. De bijeenkomst vindt plaats van 18.30 – 21.30 uur in de Bernard Ruys zaal op de vierde verdieping van het Havenziekenhuis, Havenziekenhuis, Haringvliet 2, Rotterdam. Het programma van de bijeenkomst is als volgt: OSAS en bewegen: Simone Dirksen en Charlotte Koevermans, fysiotherapeuten – OSAS en werk: K. de Rooij, bedrijfsarts – Pauze en informatiemarkt – Neusproblematiek en OSAS: Q. Ledeboer, KNO-arts – OSAS op weg: M. Klaaver, longarts.

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst tot 25 maart via telefoonnummer 010-4043368 of via e-mail op slaapcentrum@havenziekenhuis.nl

(ingezonden mededeling Havenziekenhuis) illustratie wikkipedia