In ‘Meer betaalbaar wonen in binnenstad Rotterdam’ (desteronline.nl/meer-betaalbaar-wonen-in-binnenstad-rotterdam) wordt geen gewag gemaakt van het protest van de bewoners van het complex Pompenburg. Dat moet onder meer worden gesloopt om de nieuwbouw mogelijk te maken.

Crooswijker Menno Janssen voert al jaren actie tegen de in zijn ogen onnodige sloop van sociale woningen in Rotterdam. In het begin van dit millennium kwam hij op voor Nieuw Crooswijk. Later voerde hij actie in de Tweebosbuurt, Vogelbuurt / Fazantstraat en Gerdesiaweg.

Thans komt hij op voor de bewoners van Pompenburg: Beter is Pompenburg gewoon te laten staan. Het gaat immers om 226 uitstekende sociale huur woningen. Elders bijbouwen dus.  De zgn. middenhuur is volgens hem niet betaalbaar voor een enkel inkomen van bijvoorbeeld een zorgverlener, politieagent en beginnend onderwijzer. Die zouden zo’n 50% van hun inkomen aan huur moeten besteden. Als er wordt beloofd dat de sociale huurders voor hetzelfde huurbedrag kunnen terugkeren is het waarschijnlijk dat ze er ca. 10 m2 minder voor terugkrijgen en de bewoners van de grotere woningen kunnen volgens hem helemaal niet terug. Zie ook: rechtopdestad.nl/bewoners-pompenburg-protesteren-tegen-haastige-havensteder


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.