Sloopkogel voor het Havenziekenhuis

feb 28, 19 Sloopkogel voor het Havenziekenhuis

Plataan en zorgvoorzieningen blijven

Eind vorige maand werd bekend dat het voormalige Havenziekenhuis, gelegen tussen de Maasboulevard en het Haringvliet, is verkocht aan de Rotterdamse projectontwikkelaar Vervat Vastgoed. Binnenkort wordt duidelijk wat er op die locatie gaat gebeuren. Sloop en nieuwbouw, over een paar jaar, lijken zeker.

Momenteel is het gebouw nog in gebruik als ‘Havenpolikliniek’ (dagbehandelingen) door een aantal regionale, samenwerkende ziekenhuizen, waaronder het Erasmus MC. Ook trok zorgverlener Fundis erin met een zorghotel. Het is de bedoeling dat die voorziening terugkeert in de nieuwbouw. De poliklinieken kunnen tot 2021 blijven huren. Het Erasmus MC heeft het recht bedongen om in de nieuwbouw 3000 vierkante meter te huren. Daar moet dan ook plaats zijn voor een huisartsenpraktijk en een zgn. zorgwinkel. De zorgwinkel is er vooral voor (langer) thuiswonende ouderen. De enorme plataan voor de hoofdingang van het voormalige ziekenhuis blijft, naar verluidt, ongemoeid.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

1 reactie

  1. floor brill-goedhart /

    Ach, einde van een tijdperk!! Mijn vader werd er in de 50er jaren aan zijn long geopereerd door dr.Dagnelie en ik heb in 1981 een paar jaar gewerkt als secretaresse op de poli Cardiologie. Een heel bijzonder ziekenhuis met zeelieden uit alle windstreken en welgestelde Rotterdammers, omdat het de laagste verpleegprijs van de stad had en over een 1e klas afdeling beschikte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *