Zondag 13 april startte niet alleen de Marathon in Rotterdam maar ook de soepmarathon in Café De Pui in Kralingen. Het startschot werd op die dag gegeven om 18.18 uur. Toen kon er voor ‘t eerst worden genoten van de beste soepen van Rotterdam waarbij iedere dag een andere soep geserveerd wordt.
Dagelijks om 18.18 uur wordt er voorlopig een hotpot in De Pui neergezet met verse soep en daarvoor geldt op=op. Gedurende de soepmarathon worden er soepen geschonken van Rotterdamse toppers als Melief Bender, Kaat Mossel, FG Food Labs van François Geurds, 1nul8, Hemel op Aarde, Sijf, NRCafé, Dudok, Café Pol, Facet, Old Dutch (zouden zij met de bekende kreeftensoep komen?), Mooii, Elite, Curry’s en Wijnbar Janssen & van Dijk. Clarissa van Miss Publicity serveerde het allereerste kommetje soep (uit de keuken van Kaat Mossel) aan kroegbaas Jaap Brantenaar die er daarna stilletjes van genoot. Op 13 april waren er 28 deelnemende restaurants. Jaaps streven: natuurlijk (minstens) 42. Clarissa had overigens, voordat zij de soep opschepte, de Rotterdamse marathon gelopen – in 3 uur en 41 minuten. Niet slecht!
Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
recent commentaar