Woningcorporatie SOR bereidt de overname voor van het beheer van woongebouw Gerrit de Koker in Kralingen. Dit is het derde gebouw in de deelgemeente Kralingen- Crooswijk dat de Rotterdamse seniorenhuisvester terug in eigen beheer neemt. Eerder dit jaar nam zij Rubroek en Jan van Loon, beide gelegen in Crooswijk, terug in beheer van stichting Middin.

Gerrit de Koker aan de Sionstraat is op historische gronden lang in beheer geweest bij zorginstellingen, op het laatst door Zorg- Compas, nu gefuseerd met Laurens. ZorgCompas heeft het beheer enige jaren geleden overgedragen aan WoonCompas. SOR vind het niet gewenst om het beheer over te laten aan een andere corporatie en neemt daarom het gebouw weer in eigen beheer. Dit past in haar beleid om het beheer van alle gebouwen zelf te doen.

Duidelijkheid
SOR streeft ernaar de dienstverlening in alle ruim 60 gebouwen op een gelijk niveau te brengen. Het voeren van eigen beheer biedt duidelijkheid aan de klant of woningzoekende over wat ze van een woning en aanvullende dienstverlening mogen verwachten. ‘Zo kunnen wij het verhuur- en toewijzingsproces, maar ook onze kwaliteit van dienstverlening waarborgen’, aldus Celestine Paanakker, teammanager Wonen bij SOR. ‘Samen met de bewonerscommissie bespreken we welke behoefte er aan dienstverlening vanuit Laurens gewenst is. De samenwerking met de huismeester en activiteitenbegeleidster, in dienst van Laurens, blijft bestaan’.

SOR
Sinds 1986 is woningcorporatie SOR gespecialiseerd in comfortabel wonen voor 55-plussers. De 65 gebouwen in de stadsregio Rotterdam en de Hoeksche Waard bieden plaats aan circa 8.000 woningen, verzorgingsplaatsen, winkels en bedrijfsruimten. Het SOR-beleid is erop gericht een kwalitatief hoogwaardig en gevarieerd aanbod van 55-pluswoningen in diverse prijsklassen te realiseren. Zorgeloos wonen is daarbij het uitgangspunt. Meer informatie over SOR en haar projecten vindt u op www.sor.nl

(ingezonden mededeling SOR)

foto: Google streetview