Je kent het wel, je hebt veel te veel spullen in huis, je wilt ze niet kwijt, maar je weet ook echt niet waar je ze allemaal moet laten. De oplossing is vrij simpel: Self-Storage. Je huurt een ruimte in de buurt waar je alle spullen die je momenteel niet gebruikt en die in de weg staan opslaat.

Self-Storage is een hele populaire methode van tegenwoordig en menig mens huurt er tegenwoordig een. Eigenlijk is het best wel fascinerend en ergens ook wel een gevaarlijke ontwikkeling dat mensen tegenwoordig zo ontzettend veel spullen hebben, dat ze van gekkigheid niet meer weten wat ze er mee moeten doen en dat ze dan vervolgens maar een ruimte huren om deze spullen in op te slaan. Maar goed, een goed idee is het wel en erg praktisch is het ook absoluut.

Waarom is Self-Storage zo populair?
Tegenwoordig gaan mensen steeds kleiner wonen en wordt alle ruimte die ze hebben in huis optimaal benut. Dit zorgt ervoor dat ze geen ruimte meer over hebben in huis om spullen op te slaan. En eerlijk is eerlijk, stiekem is iedereen schuldig aan dit probleem. Dit houdt in dat sommige huishoudens vaak geen ruimte over hebben om belangrijke papieren en documenten of andere spullen te kunnen bewaren.

De woningen tegenwoordig steeds kleiner en dan met name in de steden. Tegenwoordig wonen we gemiddeld op een kleiner oppervlak en dat houdt dus in dat er minder ruimte is voor spullen.

Een opslagruimte huren is echt veel makkelijker dan al je spullen verzamelen en opslaan in je eigen huis of appartement. Zo kun je al een Self-Storageruimte huren vanaf 1,40 per week. Een extra kamer bouwen is veel duurder en kost je zeeën van tijd en frustratie. Ook is een Self-Storage vaak veel beter geïsoleerd en daardoor ook een veel veiligere plaats om jouw waardevolle spullen in op te slaan. Plus, je hoeft ook niet bang te zijn voor schimmel of ongedierte.

Storage wars
Er zijn dus toch best wel een aantal goede redenen om een opslag te huren, maar toch komt toch al snel het Amerikaanse programma Storage wars in je op. Dat is het Amerikaanse programma waarvan ruimtes die niet meer betaald worden, moeten worden geveild. Er wordt dan door professionele kopers op zo’n ruimte geboden. Deze kopers hopen dan natuurlijk op verborgen schatten. De inhoud van deze ruimtes wordt verkocht en zo maken de kopers hun winst.