Lezing bij opening expositie ‘350 jaar mariniers en Rotterdam’ in Galerie Kralingen

Ter gelegenheid van de opening van de expositie ‘350 jaar mariniers en Rotterdam’ in Galerie Kralingen houdt Klaas Kornaat op zaterdag 19 december een lezing over de bijzondere band die het Korps Mariniers en Rotterdam verbindt.

Zaterdag 19 december, aanvang: 16.00 uur, in Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9, Rotterdam, www.galeriekralingen.nl.

 

Rotterdam schonk boek aan 350 jarig Korps Mariniers

Vrijdag 11 december, in het Mariniersmuseum, bood burgemeester Aboutaleb de commandant der mariniers, brigadegeneraal Oppelaar een uniek cadeau aan. Het boek ‘Wereldwijd aan de Maas – Het Korps Mariniers en Rotterdam’ is geschreven door Klaas Kornaat en een geschenk van de gemeente Rotterdam aan de mariniers en kwam mede tot stand met steun van instellingen en bedrijven uit de regio Rotterdam.

De bijzondere relatie tussen de mariniers en Rotterdam is gebaseerd op verwantschap in mentaliteit en historische verbondenheid. Het 350-jarig bestaan van het korps vormt een ideale gelegenheid om die speciale band tegen het licht te houden.

Wereldwijd aan de Maas

Zowel Rotterdam als de mariniers streven, hoewel op verschillende gebieden, naar een houding in balans met de tijd; een mengsel van een stevige traditie met modernistisch denken. Geen nostalgie of een hang naar het verleden, maar een blik in de toekomst met geloof in vooruitgang, en vooral ook in de eigen mogelijkheden. En dat niet met breedvoerige beleidsstukken of grote verhalen. In de volksmond wordt een en ander bondig samengevat in het Rotterdamse motto ‘Geen woorden, maar daden’. Bovendien betrekken zowel de stad Rotterdam als het Korps Mariniers bij hun ambities nadrukkelijk het buitenland. ‘Zo wijd de wereld strekt’, de lijfspreuk van de mariniers, zou zonder probleem in het wapen van de gemeente Rotterdam kunnen staan.

Wereldwijd aan de Maas – Het Korps Mariniers en Rotterdam, geschreven door Klaas Kornaat, gebonden, full colour en rijk geïllustreerd, 176 pagina’s. Actieprijs tot 15 januari 2016: 19,95, daarna 25,50. ISBN 978 94 90 95128 3.