Honkbal is dankzij het straathonkbalveld op het Schuttersveld steeds populairder onder kinderen in Crooswijk. Er is zelfs een team geformeerd dat de wijk vertegenwoordigde op het stedelijk honkbaltoernooi in Noord begin juli. Het wijkhonkbalteam van Schuttersveld is gastheer voor het wijkhonkbaltoernooi van woensdag 30 september. Zij strijden dan tegen andere wijkteams uit de stad.

Gratis training
Honkbal is een sport voor jong en oud. Het straathonkbalveld op het Schuttersveld biedt in Crooswijk de mogelijkheid om de honkbalsport te promoten. Neptunus, Rotterdam Baseball United, Rotterdam Sportsupport, FC Zylyn en de gemeente werken samen om meer kinderen in de wijk te enthousiasmeren voor honkbal. Onder aanvoering van Nederlands international Christian Diaz en voormalig international Percy Isenia kunnen kinderen op woensdagmiddag gratis deelnemen aan de trainingen. Kinderen leren de basisprincipes van het honkballen en werken naar toernooien toe.

wijkhonkbaltoernooi in Crooswijk

Toernooi
Op 30 september worden tussen 14.00 en 17.00 uur 50 beginnende honkballers verwacht. De wijkteams van schoolsportverenigingen Tarwewijk, Spangen en Pendrecht zullen het opnemen tegen elkaar en tegen het wijkhonkbalteam van Schuttersveld. Kinderen uit de wijk die mee willen doen kunnen zich op locatie aanmelden op de woensdagmiddagen op het straathonkbalveld. Zie ook: www.rotterdamsportsupport.nl