Al bijna 15 jaar zet de in Rotterdam-Kralingen gevestigde Stichting Hoedje van Papier zich in voor kwetsbare mensen, jong en oud, in onze samenleving. In het verleden richtte het werk van de stichting zich vooral op kinderen, en daar paste de naam bijzonder goed bij. Sinds enige jaren zet de organisatie zich ook in voor (jong-) volwassenen. Daarom is gekozen voor een nieuwe, beter passende naam. Vanaf 1 januari 2020 gaat Stichting Hoedje van Papier verder als Stichting Mano.

Van kwetsbaar naar daadkrachtig
Wat de stichting doet en wil bereiken blijft natuurlijk hetzelfde. Door de jaren heen hebben duizenden deelnemers meegedaan aan de activiteiten en zich zo ontwikkeld van kwetsbaar naar daadkrachtig. Mano wil mensen zo optimaal mogelijk mee laten doen in de samenleving. Iedere Rotterdammer verdient een eerlijke kans om mee te doen. Het werk van Mano maakt participatie mogelijk voor mensen die anders buiten de boot dreigen te vallen. Deelnemers leren een flinke dosis zelfredzaamheid zodat ze (weer) de regie over hun eigen leven kunnen nemen. Zo – met een helpende hand – voelt iedereen zich thuis in ons mooie Rotterdam.

Programma’s en activiteiten
Het programma SamenDoorSamen ondersteunt Rotterdamse statushouders bij taal, opbouwen en vergroten van een sociaal netwerk en de weg naar een passende opleiding en/of werk. In gezinnen met een taalachterstand lezen getrainde vrijwilligers voor aan kinderen van 2 tot en met 8 jaar in de VoorleesExpress Rotterdam en helpen zo met taalontwikkeling. Mano geeft daarnaast ook conversatielessen gericht op gezondheid, financiële zelfredzaamheid en opvoeding.

Samenwerking in Peru en Nederland
Maar bij Rotterdam alleen blijft het niet. De helpende hand van Mano reikt zelfs helemaal tot aan Peru! Daar is de stichting ooit begonnen met een hulpproject voor kinderen die noodgedwongen opgroeiden in opvanglocaties of op straat leefden. Ook zijn wij elders in Nederland actief als vaste partner van Stichting Het Vergeten Kind. Mano is er tot slot voor organisaties die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, met training, advies en ondersteuning. Mano gelooft in het bundelen van krachten en werkt in de overtuiging dat we – met elkaar en voor elkaar – samen verder komen!

Doneren kan alvast via de nieuwe website stichtingmano.nl/doneren.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.