De Rotterdamse Lena (24) en Mariana (87) zijn via stichting senior&student gematcht.

Stichting senior&student koppelt studenten aan senioren voor praktische hulp en voor de gezelligheid. Een maand geleden riepen we studenten op om zich aan te melden als maatje voor een senior. Aan die oproep is massaal gehoor gegeven. Er hebben zich zoveel Rotterdamse studenten aangemeld, dat we nu op zoek zijn naar senioren. We hebben 54 extra plekken voor senioren uit Rotterdam.

Als senior wordt u gekoppeld aan een student die goed bij u past. Samen ondernemen jullie leuke activiteiten, zoals wandelen, een museum bezoeken of spelletjes spelen. Ook helpt de student u bij praktische zaken, zoals hulp met de computer en boodschappen doen. Aanmelden als senior kan hier.  Deelname is gratis.

Anne van Oudheusden, oprichter van stichting senior&student: “Geen enkele senior zou ongewenst de hele dag alleen thuis moeten zitten. Daarom is het mooi om te zien dat zoveel studenten een senior gezelligheid willen bieden. Er blijken veel sociale studenten in Rotterdam te wonen.”

Lotte van Oudheusden, oprichter van stichting senior&student: “Niet iedere senior is in staat om zelf de weg naar de juiste zorg en ondersteuning te vinden. Ik roep daarom graag alle zorgverleners in Rotterdam op om senioren aan te melden. Onze ervaring is dat de sociale zorg van onze studenten ervoor zorgt dat senioren weer meer zelf kunnen en positiever in het leven staan. Zo maken we samen op een makkelijke manier positieve impact.”

Stichting senior&student maakte in de afgelopen jaren 380 matches in Rotterdam.

Meer informatie bel 010 – 206 0 207 of bezoek www.stichtingseniorenstudent.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.