U moet begrijpen dat de onderste foto is genomen in 1967. Dat is 47 jaar geleden. Toen moest de compu – ter nog worden uitgevonden en werden er nog gele praatpalen langs de weg geplaatst voor als je pech kreeg, want wie kon bevroeden dat er een mobieltje zou worden uitgevonden? In 1967, ik was toen 21 jaar en dacht nog niet na over kinderen, want dat was voor mensen met verantwoordelijkheidsgevoel . Toen, in 1967, reed ik met mijn vriendin (nu mijn vrouw) en haar broer (als chaperonne) in mijn eerste echte eigen auto (Renault 4, hij staat rechts op de foto) naar Gerardmer in Frank rijk. Wij waren de koning te rijk, dit was pas leven. De vrijheid bedwelmde ons, we leefden in een geluksroes, niemand had meer iets te zeggen over ons, wij konden eten, drinken, rijden, stoppen of leuteren, precies naar het ons beliefde.

Tussen Lunéville en Baccarat stopten wij toevallig voor deze antiekzaak . Waarom wij toen aan mijn schoonouders dachten en voor hen impulsief een stoeltje kochten, is mij nooit helemaal duidelijk geworden. Op de foto ziet u antiekzaaker nog twee naast de deur hangen. De hele vakantie heeft mijn zwager achterin klem gezeten naast die stoel. Mijn schoonmoeder heeft hem elke maand keurig in de was gezet. Na het overlijden van mijn schoonouders kwam de stoel bij ons terecht. Daar heeft hij jaren op onze slaapkamer gestaan. Nu is onlangs onze tante Nel overleden en kregen wij nog meer meubelen. Toen moesten wij keuzes maken, want het werd thuis overvol. En nu komt het. Ik kan hem niet zomaar bij het grof vuil zetten, mijn hart zou breken. Dus, als u nog een plekje over heeft voor een mooi, goed onderhouden klein antiek stoeltje, dan is hij van u voor het symbolische bedrag van 5 euro. U moet hem wel goed verzorgen, want als hij een goed tehuis krijgt, slapen wij beter. Echt waar, ik hoop van u te horen. Mail naar jbeket@ziggo.nl of bel 0618-649609.

Jacques Beket

stoeltje