Waar de Eredivisie afgelopen weekend stillag vanwege de bekerfinale, staat komende zondag de voorlaatste speelronde van dit eredivisieseizoen op het programma. Voor Excelsior worden het twee spannende weken, al zouden de Kralingers zich zondag al veilig kunnen spelen. Excelsior speelt dan uit tegen FC Utrecht.

Alle wedstrijden in deze speelronde van de Eredivisie beginnen zondag op hetzelfde tijdstip. Om half drie wordt dan in negen stadions afgetrapt en een week later is dat ook het geval. Excelsior reist zondag naar Utrecht waar het hoopt de benodigde laatste punten binnen te halen om verlenging van het eredivisieschap veilig te stellen. Eerder dit seizoen eindigde het onderlinge treffen tussen beide clubs in een 2-2 gelijk spel. Carlo de Reuver tekende toen vlak voor het laatste fluitsignaal voor de gelijkmaker namens Excelsior.

NAC Breda
Op de ranglijst bezet Excelsior de vijftiende plaats in de Eredivisie. Als het de Kralingers lukt om die vast te houden, dan wordt het eredivisieschap met minimaal een jaar verlengd. Nummer zestien NAC Breda jaagt echter op Excelsior. De Brabanders hebben drie punten minder dan Excelsior en hebben een minder doelsaldo (-13 tegen -30). NAC Breda speelt zondag tegen AZ, dat nog kans maakt op de derde plaats in de Eredivisie en dus maar al te graag zal willen winnen. Als NAC Breda verliest van AZ, dan wordt het inhalen van de Kralingers vrijwel onmogelijk. Wanneer Excelsior verliest van Utrecht blijft het gat zoals het is en gezien het doelsaldo is Excelsior dan alleen nog door een wonder te achterhalen. Pakt Excelsior één punt of meer in Utrecht en verliest NAC Breda, dan is het helemaal voorbij. Wint NAC Breda en Excelsior niet dan blijft het sowieso tot de laatste speeldag spannend. Excelsior speelt dan thuis tegen AZ en NAC Breda in eigen stadion tegen bekerwinnaar FC Groningen.

excelsior psv

Hopelijk kan Excelsior komende zondag in Utrecht al juichen vanwege verlenging van het eredivisieschap. Foto: Jan den Breejen

Supporters
Door punten te pakken in Utrecht zou Excelsior het zichzelf dus een stuk gemakkelijker kunnen maken. Niet voor niets hoopt de club dat er zo veel mogelijk supporters meegaan naar de Domstad. Dat kan per bus. Kosten voor fans met een Excelsior (seizoen)clubkaart: 20 euro. Aanmelden kan via info@sbvexcelsior.nl. Autotickets kosten 16 euro en die zijn te koop via www.excelsiortickets.nl. Ook hiervoor geldt een (seizoen)clubkaartverplichting Strijd met ons mee en steun Excelsior ook in deze belangrijke uitwedstrijd!

Voor de laatste speelronde zijn ook nog kaarten te koop voor de Rob Albers tribune en Robin van Persie tribune. Ga hiervoor naar www.excelsiortickets.nl. Zodra Excelsior zich veilig heeft gespeeld, kun je daar ook snel terecht voor het verlengen of aanschaffen van een seizoenkaart voor het aankomende seizoen. Als Excelsior veilig is, zal informatie hierover worden gepubliceerd op de officiële website: www.sbvexcelsior.nl.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110