Rotterdam – Op 5 mei is een 27-jarige Roemeense vrouw uitgeleverd aan Nederland. De vrouw wordt verdacht van de gewelddadige beroving van mevrouw Kengthanayakarn op de Vlietlaan in Rotterdam in oktober vorig jaar.

De inmiddels 63-jarige mevrouw Kengthanayakarn raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. De Roemeense vrouw stond internationaal gesignaleerd en werd op 28 april door de politie in Roemenië aangehouden. In deze zaak werden al eerder twee aanhoudingen verricht.

Beroving
Mevrouw Kengthanyakarn ging woensdagmiddag 15 oktober 2014 naar de Albert Heijn aan de Vlietlaan om boodschappen te doen. Daar spraken de inzittenden van een zwarte Volvo S40 met eenmevrouw Kengthanyakarn politie.nl Duits kenteken het slachtoffer op straat aan. Terwijl de vrouw zich behulpzaam naar de auto boog, pakte één van de vier inzittenden een gouden ketting met Boeddha-hanger die om haar hals hing. De auto reed vervolgens met hoge snelheid weg, waardoor het slachtoffer werd meegesleurd. Het slachtoffer liep ernstig hersenletsel op en heeft meerdere operaties ondergaan. Tot op de dag van vandaag ondervindt zij de gevolgen van deze gewelddadige beroving.

Onderzoek
De politie startte direct een uitgebreid opsporingsonderzoek en deed diverse getuigenoproepen via (social) media, stoepborden en flyeracties. Ook het programma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de beroving.

Uitgebreid recherchewerk leidde naar de identiteit van vier verdachten. Omdat werd vermoed dat zij Nederland hadden verlaten en een zwervend bestaan in Europa leidden, werden zij internationaal gesignaleerd.

Internationale samenwerking
Het rechercheteam zocht de samenwerking met de politie in Roemenië, op zoek naar de verblijfplaats van de verdachten. Dit leidde tot de aanhouding van de 27-jarige vrouw op 28 april. Eind februari 2015 werd de verblijfplaats van twee anderen door de politie in Roemenië achterhaald en konden zij worden aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Roemenië en een 29-jarige vrouw uit Roemenië. Zij werden in maart uitgeleverd aan Nederland en zitten nog in bewaring. Het onderzoek wordt voortgezet.

Via: politie.nl | afbeeldingen politie.nl