Studenten bij de Erasmus Universiteit protesteren vandaag tegen het geweld dat de Iraanse overheid gebruikt tegen haar eigen bevolking. “Het is een stuk onrecht die mensen daar wordt aangedaan”, vertelt de Iraanse student Fourough Hatami met tranen in haar ogen.

“De universiteiten in Iran worden nu heel erg onderdrukt. De studenten kunnen niet meer hun mening uiten en hun mensenrechten worden massaal afgepakt”, vertelt Fourough. “Ze worden vermoord bij meningsuiting en dat moet nu gewoon stoppen.” Tijdens het protest kunnen de studenten een wens opschrijven en deze ophangen in een wensboom. “Als een steuntje in de rug. Want wij zijn wel de hoop voor hun.”

Video: OpenRotterdam

Voor Fourough is het protest een goede manier om ook de studenten in Nederland op de hoogte te stellen van wat er aan de hand is in Iran, zodat ook zij steun kunnen uiten naar hun medestudenten. Rotterdam is echter niet de enige plek waar studenten protesteren: “Het is begonnen in Amerika, met de organisatie Irian Students for Liberty en zij hebben eigenlijk een flyer wereldwijd uitgezonden naar allerlei universiteiten. 400 universiteiten over de hele wereld doen nu mee.” Waaronder dus ook de Erasmus Universiteit.

Via: OpenRotterdam


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.