Excelsior Rotterdam is in eigen stadion nog ongeslagen dit seizoen. Onlangs werd FC Dordrecht nog met 3-2 verslagen. Aanstaande vrijdag komen de talenten van ‘De Toekomst’ naar het Van Donge & De Roo Stadion, dan speelt Excelsior namelijk tegen Jong Ajax. De aftrap is om 20.00 uur.

Thuis of uit, dat maakt dit seizoen een verschil voor Excelsior Rotterdam. Waar alle thuiswedstrijden dit seizoen werden gewonnen, dateert de laatste uitzege van 19 augustus, toen Jong AZ werd verslagen. Afgelopen vrijdag speelde Excelsior in Maastricht en kwam de ploeg niet verder dan 0-0, ondanks dat MVV een groot deel van de tweede helft met tien man speelde.

Mitchell van der Gaag
Positief was dat Excelsior in Maastricht achterin de nul wist te houden. Die lijn hopen de Kralingers vrijdag door te trekken tegen Jong Ajax. Die ploeg wordt getraind door voormalig Excelsiortrainer Mitchell van der Gaag. Jong Ajax verloor afgelopen vrijdag met 3-2 van Jong AZ en bezet de vierde plaats van de Keuken Kampioen Divisie, een plek hoger dan het Excelsior van Ricardo Moniz.

Het belooft dus een mooie wedstrijd te worden vrijdag in het Van Donge & De Roo Stadion. Eén keer eerder speelde Excelsior in eigen stadion in de eerste divisie tegen Jong Ajax. Op 6 oktober 2013 werd het 3-1 voor Excelsior door treffers van Jeff Stans en Jordan Botaka (2x). Bij Jong Ajax speelde toen onder meer Bas Kuipers mee, die later naar Excelsior zou komen.

Dogucan Haspolat is een van de talenten in de selectie van Excelsior Rotterdam, dat vrijdag thuis speelt tegen de beloften van Ajax. Foto: Jan den Breejen

Vrije verkoop
Wil jij de talenten van De Toekomst aan het werk zien? Bestel dan nu jouw tickets voor Excelsior – Jong Ajax via www.excelsiortickets.nl. Voor dit duel geldt vrije verkoop en is dus geen seizoen- of clubkaart nodig om kaarten te kunnen kopen. Een paar dagen later speelt Excelsior opnieuw thuis, want op dinsdag 29 oktober staat het bekerduel tegen NEC Nijmegen op het programma. De aftrap is dan om 19.45 uur en ook deze kaarten zijn al te koop. Seizoenkaarthouders mogen dit bekerduel met hun kaart gratis bezoeken.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.