Van  19 t/m 29 september zijn de nieuwste en avontuurlijkste internationale theater- en dansvoorstellingen te zien tijdens Festival De Keuze. Met voorstellingen uit o.a. Beijing, Teheran en New York en dans uit Brazilië, Congo en Italië. Maar er is meer dan dat: elf dagen lang zijn er inhoudelijke gesprekken, feesten en concerten in en rondom de Rotterdamse Schouwburg en op verschillende locaties.

Elf dagen nieuw en avontuurlijk internationaal theater, muziek en feest tijdens Festival De Keuze.

Politieke programmering op het Schouwburgplein Gedurende het festival zijn installaties uit uit Japan, Zwitserland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk te zien: In de video-installatieThe Moscow Trial  reageert de Zwitserse journalist en filmmaker Milo Rau op de Pussy Riot rechtzaak. Hij liet het proces naspelen en verzamelde zo twaalf uur filmmateriaal. Amund Sjølie Sveen bouwt een geluidsinstallatie die aangeeft tot waar de zee zal stijgen als we nu niets doen om het smelten van de ijskappen op Groenland tegen te gaan. Hij speelt ook zijn lecture performance Economic Theory for Dummies in de (nieuwe) Pauluskerk.

 germinal10
openingsvoorstelling Germinal

Veel extra’s tijdens Festival De Keuze
Naast ruim 17 theater- en dansvoorstellingen zijn er ook concerten op verschillende locatie in de stad (o.a. Broeder Dieleman & Herrek en Gruppo di Pawlowski). In de Hal van de Rotterdamse Schouwburg spelen componisten hun eigen muziek die ze speciaal componeerden voor theatervoorstellingen (o.a. Bo Koek & Sirene Orkest). Op onze slotdag geven we het woord aan o.a. schrijfster Sanneke van Hassel en actrice Fania Sorel (Ro Theater) om te praten over hun festivalbeleving. Aansluitend verzorgen Chong Wang en zijn theatergezelschap een Chinese BBQ op het Schouwburgplein.Theaterregisseur Eric de Vroedt gaat op 26 september in gesprek met drie regisseurs van festivalvoorstellingen: Christiane Jatahy van Julia (Brazilië), Annie Dorsen van A Piece of Work (VS) en Chong Wang van Ibsen in one take (China). Waarom grijpen deze drie jonge niet-Europese kunstenaars terug op die West-Europese klassiekers van Strindberg, Shakespeare en Ibsen?

Het volledige programma met trailers, artikelen en achtergrondinformatie: www.dekeuze.nl

De-Keuze-2013-logo-DEF