Een onderdeel van Trompenburg Tuinen & Arboretum is Perenhof. Perenhof heeft een historisch belang in Kralingen omdat dit tuingedeelte van oudsher de plek is waar vroeger het Kralings Volkshuis een buitenverblijf had met een houten gebouwtje en een openluchttheater.

Het openluchttheater was voor vroeger een bezienswaardigheid en er werden veel feesten en activiteiten georganiseerd. Het is de bedoeling dat dit stukje geschiedenis in ere wordt hersteld en weer nieuw leven wordt ingeblazen.

foto's-podium-openluchtheater-1936-Perenhof

Er is al begonnen met de bouw dankzij de steun van deelgemeente Kralingen-Crooswijk. Menig bezoeker van Trompenburg die is opgegroeid in de deelgemeente Kralingen weet zich te herinneren dat hij/zij hier vroeger heeft opgetreden voor (groot-) ouders. Perenhof is tegenwoordig voorzien van een fraaie beplanting die geheel past bij de overige beplanting van Trompenburg. Trompenburg als geheel en zeker dit gedeelte aan de Honingerdijk-beneden draagt in hoge mate bij en is van onschatbare waarde voor het wijkgroen en onderdeel van de groene corridor in Kralingen en omgeving.

Perenhof-podium-werk-004
er wordt al hard gewerkt aan het podium


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.