De 47-jarige vrouw die woensdagmiddag werd doodgestoken in een tapijtwinkel in het Rotterdamdse winkelcentrum Alexandrium is om het leven gebracht door een ontslagen collega. Dat heeft de politie bevestigd.

De 43-jarige man zou zijn ontslagen na een klacht van het slachtoffer over seksuele intimidatie. De echtgenote van de gearresteerde Utrechtenaar zou voordat de steekpartij plaatsvond naar de winkel hebben gebeld met de waarschuwing dat haar man onderweg was en dat de winkel maar beter op slot kon.

Baan veilig stellen
In het Algemeen Dagblad verklaart de echtgenote dat haar man valselijk beschuldigd werd van seksuele intimidatie. De doodgestoken vrouw zou daarmee haar baan hebben willen veilig stellen toen in de tapijtwinkel een reorganisatie plaatsvond.

Andere bronnen verklaren echter tegenover RTV Rijnmond dat de Utrechtenaar de vrouw wel degelijk seksueel geïntimeerd heeft. Hij zou haar bij de borsten hebben gegrepen. De vrouw voelde zich al enige tijd door hem bedreigd. Door de tapijtwinkel was haar geadviseerd om aangifte te doen.

Klopjacht
De 43-jarige man werd gisteren na een klopjacht van een uur gearresteerd in de omgeving van de woonmall.

Foto: © Google Streetview

rijnmond_offline