Rotterdam – In het winkelcentrum Alexandrium heeft een dodelijk steekincident plaatsgevonden. Een 47-jarige vrouw uit Schiedam kwam daarbij om het leven. Agenten wisten na een zoektocht in de omgeving een 43-jarige Utrechter aan te houden. Het onderzoek naar het steekincident, dat op woensdag rond 14:20 uur plaatsvonds, wordt voortgezet.

Toen agenten de melding van het steekincident kregen gingen zij direct naar de winkel. Daar vonden ze de zwaargewonde medewerkster en startten een reanimatie. Het mocht helaas niet meer baten, het slachtoffer overleed ter plaatse.

De aandacht van de agenten richtte zich daarop meteen op het vinden van de verdachte. Meerdere getuigen werden gehoord en agenten stelden in de omgeving van het Alexandrium een onderzoek in. Na een zoektocht van ongeveer een uur konden agenten een 43-jarige man uit Utrecht aanhouden.

Onderzoek
De politie doet onderzoek naar de toedracht van het voorval. In de winkel stelden rechercheurs van de Forensische Opsporing een grondig sporenonderzoek in. Ook in de omgeving van het Alexandrium wordt naar sporen gezocht. Meerdere getuigen hebben een verklaring afgelegd en de verdachte zal op het politiebureau worden verhoord.

Afgesloten
Een deel van het Alexandrium werd tijdens het onderzoek afgesloten. Als het onderzoek is afgerond wordt het weer vrijgegeven voor het winkelende publiek.

Politie.nl