Thuis Op Straat (TOS) is weer terug in Kralingen-Crooswijk. Onder leiding van gebiedsondernemer Peter Steenbergen gaat TOS, als onderaannemer van DOCK, aan de slag om minimaal veertig jongeren aan zich te binden via een bijbaan.

Deze jongeren gaan vooral sport- en spelactiviteiten aanbieden op vier locaties: Cruyffcourt de Esch, Generaal Van der Heijdenplein, Schuttersveld en Martinplein. In de uitvoering krijgt Peter ondersteuning van Jurgen van Halen en (vanaf 1 maart) Christa Zwaanenburg. De eerste weken staan vooral in het teken van nadere kennismaking, er ontstaan al veel mooie plannen vanuit de samenwerking met DOCK, Excelsior4all en andere wijkpartijen zoals BuurtLAB.

Even voorstellen: Peter van Steenbergen en Jurgen van Halen

Peter Steenbergen is sinds 1987 actief binnen het sociaal-cultureel werk in Rotterdam vooral op Zuid, maar Kralingen-Crooswijk is voor hem geen onbekend terrein. Hij werkte er van 2000 tot 2003 om TOS in de toenmalige deelgemeente op te zetten. Vervolgens verzorgde TOS tot eind 2015 activiteiten op diverse pleinen in Kralingen-Crooswijk.

 

 

Jurgen van Halen is 32 jaar heeft 2 kinderen en werkt inmiddels 10 jaar bij TOS. “Ik ben begonnen met een bijbaan als jongere en zo doorgegroeid. Naast mijn werk ben ik voetbaltrainer bij CWO van A1, dit doe ik met veel passie en plezier. Met hetzelfde enthousiasme werkte ik bij TOS Feijenoord en ga ik nu de nieuwe uitdaging aan in Kralingen-Crooswijk om met zoveel mogelijk jongeren in contact te komen.”

Vragen of kennismaken
Peter van Steenbergen, 06 – 537 143 53, peter.steenbergen@thuisopstraat.nl
Jurgen van Halen, 06 – 155 636 98, jurgen.vanhalen@thuisopstraat.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.