Op woensdag 7 september 2022 om 20.00 uur geven de drie internationaal bekende organisten Sander van Marion, André Knevel (Canada) en Martin Mans een orgelconcert in de Breepleinkerk in Rotterdam.

André is woonachting in St. Catharines in Canada waar hij talloze concerten geeft maar ook Sander en Martin zijn bekende musici in dat gedeelte van Canada. De drie musici komen samen in de Breepleinkerk en brengen een uitgebreid programma ten gehore. Ieder heeft zijn eigen improvisatiestijl ontwikkeld wat voor de luisteraar een gevarieerd aanbod biedt. In het programma komen, naast hun improvisaties, werken uit de orgelliteratuur aan bod waarbij valt te denken aan werken van Bach, Buxtehude, Klaas Jan Mulder en Feike Asma.

De Breepleinkerk leent zich goed voor dit concert vanwege het wel klinkende Fontein en Gaalorgel en de dito akoestiek van het gebouw. Orgelliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Er is een pauze met meet en greet met de musici waarin bezoekers gelegenheid hebben een drankje te nuttigen en een kijkje te nemen bij de cd-tafel.

Datum: woensdag 7 september 2022
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Breepleinkerk, Van Malsenstraat 104, Rotterdam-Feijenoord
Toegang in de voorverkoop: € 10,= (Aan de kerk € 12,50)
Rotterdampas: € 9,=
Reserveren: www.martinmans.nl of t. 06-25391903

Martin Mans, Sander van Marion en André Knevel

Ook kaartverkoop aan de kerk.

Sander van Marion (1938) Na zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag begon zijn muzikale levensreis, een wereldreis van ruim 60 jaren, vol hoogtepunten en prachtige herinneringen. Herinneringen aan bijzondere orgels, plaatsen, en talentvolle en bevriende musici met wie hij mocht samenwerken. De verrassende concerttournees met zijn diverse koren in binnen- en buitenland waren altijd weer een feest. Als organist verwierf hij zich zowel nationaal als ook internationaal faam vanwege zijn unieke orgelspel en improvisatietalent. Hij ontving dan ook terecht diverse prestigieuze onderscheidingen gedurende zijn lange carrière.

De organist André Knevel (1950) is geboren in Bussum en emigreerde in 1975 naar Canada waar hij in St. Catharines, Ontario is gesetteld. Hij is verbonden aan verschillende christelijke scholen als muziekdocent. Tevens is hij er ter plaatse kerkorganist. André heeft zijn orgelstudie voortgezet bij Dr. John Tuttle, orgeldocent verbonden aan de Royal Conservatory in Toronto. Knevel maakt vele reizen door Canada, Amerika, Europa en Zuid-Afrika. Hij staat vooral bekend om zijn improvisatietalent.

Martin Mans (1965) is als vaste organist sinds 1995 verbonden aan de Breepleinkerk en is als het ware met het orgel vergroeid. De klank en de registratiemogelijkheden hebben hem veel vreugde gegeven. Tijdens de coronapandemie heeft hij vele online-uitzendingen vanuit zijn geliefde Breepleinkerk mogelijk gemaakt.

(ingezonden mededeling Joyce Mans)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.