Ondernemen en risico’s nemen gaan hand in hand. Bepaalde risico’s ben je echter liever kwijt dan rijk. Met de juiste zakelijke verzekeringen kun je jezelf beschermen tegen de financiële gevolgen van bepaalde zakelijke risico’s. In dit artikel laten we je kennismaken met twee belangrijke verzekeringen: de arbeidsongeschiktheidsverzekering en de zakelijke autoverzekering.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Niemand wil zonder inkomen komen te zitten. Werk je in loondienst, dan heb je een bepaald vangnet van de overheid waar je op terug kunt vallen bij arbeidsongeschiktheid. Als ondernemer zit dat anders. Als eigenaar of directeur zul je namelijk zelf moeten zorgen voor een financiële buffer waar je je kosten mee kunt betalen als je door ziekte of door een ongeluk niet meer kunt werken.

Het kan zijn dat jij geen financiële buffer hebt, of maar een kleine. Bijvoorbeeld omdat je pas net begonnen bent aan je carrière, of omdat je je buffer door onvoorziene omstandigheden (deels) hebt moeten aanspreken. In zulke gevallen is het slim om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten. Zeker als je geen partner hebt, of als jouw inkomen relatief belangrijk is voor het onderhoud van het gezin.

Met een AOV krijg je geld uitgekeerd van je verzekeraar wanneer je niet meer kunt werken. De hoogte van deze uitkering kun je zelf bepalen bij het afsluiten van je verzekering. Zo weet je zeker dat je altijd een inkomen zult hebben, ook als je niet meer kunt werken.

Autoverzekering

Zit je voor je werk vaak in de auto? Dan wil je goed verzekerd zijn. In het verkeer zit een ongeluk in een klein hoekje, maar hoe meer kilometers je maakt, hoe groter de kans dat je te maken krijgt met schade. In zo’n geval wil je natuurlijk goed verzekerd zijn.

Voor zakelijke auto’s bestaat er een speciale zakelijke autoverzekering. Als zzp’er ben je niet verplicht om deze af te sluiten. Je particuliere autoverzekering is dan voldoende. Tenminste, als de auto niet op de balans van je bedrijf staat. Staat de auto dat wel, dan zul je moeten kiezen voor een zakelijke verzekering. Bovendien mag je met een particuliere verzekering vaak maar een maximaal aantal kilometers per jaar zakelijk rijden. Maak je meer kilometers, dan zul je een zakelijke verzekering moeten kiezen.

Vind je het lastig om te bepalen of je een particuliere of zakelijke verzekering voor je auto moet afsluiten? Dan kun je het beste advies inwinnen van een expert. Hij of zij kan je adviseren en op zoek gaan naar een polis die past bij je situatie. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent. Wel zo prettig!

(Ingezonden mededeling)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.