Afbeelding ter illustratie: Pixabay

Op de Maasboulevard staan twee nieuwe flitspalen. In beide rijrichtingen handhaven ze op de maximumsnelheid van 50 km per uur en op door rood licht rijden.

De gemeente Rotterdam, de politie en het OM verwachten dat bestuurders hun rijgedrag door de flitspalen aanpassen. Dit moet de verkeersveiligheid verbeteren.

Flitsen
De flitser op het kruispunt van de Abram van Rijckevorselweg en de Burgemeester Oudlaan flitst overtredend verkeer richting de Maasboulevard.

De flitser op kruising Maasboulevard en de Oude Plantagedreef flitst overtredend verkeer op de Maasboulevard, komend vanaf het centrum. De Maasboulevard is een belangrijke toegangsweg van en naar het centrum van Rotterdam.

Wens bewoners
De flitsers zijn een grote wens van de bewoners in Kralingen-Crooswijk. Daarnaast wordt er regelmatig te hard gereden op de Maasboulevard. Ook wordt het rood licht vaak genegeerd.

In het verleden zijn er rondom de drukke kruisingen vaak ongevallen geweest. Door de flitspalen moet de snelheid omlaag, waardoor er minder ongevallen gebeuren.

24 uur per dag
De flitspalen staan 24 uur per dag aan. Overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB.

Er wordt op verschillende momenten gekeken of de verkeerssituatie is verbeterd. Het Openbaar Ministerie beoordeelt dan, na overleg met de politie en de gemeente, of de flitspalen nog langer nodig zijn.

Veilig Vooruit
Rotterdam werkt aan een stad waar iedereen veilig op pad kan gaan. Handhaven is slechts één van de manieren om de verkeersveiligheid te verbeteren. Wat de aanpak verder is? Bekijk het op de pagina Veilig Vooruit.

(Ingezonden mededeling gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.