Foto: Joost Maaskant Publieke Werken

Ook dit jaar zullen kunstenaars en amateurs de hele maand juli ruim 650 reclameborden in de stad Rotterdam overnemen. Bij de eerste editie van Publieke Werken was corona de aanleiding om een grote buiten tentoonstelling te organiseren in de A0 buitenreclameborden door heel de stad. Deze borden stonden leeg omdat alle evenementen en voorstellingen niet doorgingen. Deze reuze expositie werd zo’n succes dat een vervolg niet kon uitblijven. Dit jaar is er ruimte voor 650 werken van kunstenaars uit alles disciplines en van alle leeftijden. De kunstwerken worden verspreid door de gehele stad. Uniek is dat dit jaar een overzicht van alle kunstwerken te zien is in de voetgangerstunnel van de Maastunnel.

Everything is possible is dit jaar het thema van de buitenexpositie. Een thema wat in normale tijden totaal nietszeggend zou zijn, maar in een tijd dat er juist zo lang heel veel niet mogelijk was natuurlijk een interessant thema om de makers en het publiek te inspireren.

Iedereen kan zijn/haar werk inzenden tot en met 7 mei via www.publiekewerkenrotterdam.nl. Dit jaar is er extra ruimte gemaakt voor kinderen en jongeren Een commissie van kunstenaars en kunstliefhebbers maakt een selectie uit alle inzendingen. Als een werk wordt geselecteerd, krijgt de maker een aantal posters om te kunnen verkopen aan zijn of haar fans.

Publieke werken is mede mogelijk gemaakt door alle kunstenaars, CBK Rotterdam, BKOR, Stichting Droom en Daad, Gemeente Rotterdam, Stichting ter Bevordering van Volkskracht, Stichting Verzameling Van Wijngaarden-Boot, Elise Mathilde Fonds, Rotterdam. Make it Happen., Rotterdam Art Week, Rotterdam Festivals, Kooyman Publiciteit, Stichting de Loodsen, Hippr, NOTDEF en Kantoor Kraaij.

#Facebook

Instagram


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.