Op 2 maart heeft het openingsevent plaatsgevonden van de Underground designer schoenenzaak / nieuwe Raw Art gallery: MNDS//MGZN. Deze unieke combinatie laat het publiek kennismaken met underground designers en vernieuwende kunstenaars. MNDS//MGZN is gevestigd op ‘t zwaanshals 508 te Rotterdam.

Arlinda Mendes van mendesonlineshoes.com streeft er naar om de meer onbekende schoenenontwerpers te ontdekken en deze te laten zien aan haar klanten. Zo gaat zij als één van de eersten in Nederland de merken Finsk en Deux Soliers verkopen. Arlinda, voormalig werkzaam bij de Nederlandse ontwerpster Cora Kemperman, heeft een grote passie voor styling en design. Omdat ze het contact met de klanten mist en graag ook een goed advies wil bieden voor hoe de klant haar schoenen het beste kan combineren heeft ze er voor gekozen om een fysieke winkel te starten. Bij MNDS zijn zowel schoenen te vinden voor heren als voor dames.

Renée Audier-Oranje, ook werkzaam geweest bij Cora Kemperman heeft naast mode ook een grote passie voor kunst en cultuur. Met haar online magazine: www.magazijn.nu zij een platform gecreëerd waar freelancers in de culturele sector van zich kunnen laten horen. Renée laat de freelancers de regie houden over de manier waarop zij zich in het blad presenteren. Met Raw Art Gallery MGZN trekt Renée het concept van magazijn door naar een galerie waar bezoekers het werk van kunstenaars in fysieke vorm kunnen bezichtigen en eventueel aanschaffen. Ze heeft momenteel werk hangen van opkomende Rotterdamse kunstenaars Ailisha Read en Tjeerd Hendriks. Naast de kunstwerken heeft kunstenares Ailisha Read ook een levensgrote muurschildering in de zaak gemaakt.

MGZN-opening01

Naast schoenen en kunst zijn er bij MNDS//MGZN ook accessoires en meubels te bewonderen, onder andere van &design en studio NEST, ondernemers die tevens op ’t zwaanhals te vinden zijn. Arlinda en Renée dragen Rotterdam een warm hart toe en willen met deze nieuwe onderneming bijdragen aan een bijzonder stuk Rotterdam waar steeds meer creatieve, vernieuwende ondernemers hun deuren openen. Ze blijven ook op zoek naar jonge interessante merken en kunstenaars om hun zaak mee te verrijken.

Raw Art Gallery / Schoenenzaak Underground

MNDS//MGZN
Zwaanshals 508, Rotterdam