Singer/Songwriter Mieke van Veen heeft een klassieke muziekachtergrond. Ze speelde mandoline en hobo. Haar passie voor muziek ‘runs in the family’. Op haar vijftiende pikt Mieke de gitaar van haar broer Bart van Veen (songwriter) en begint zelf liedjes te schrijven. café JW, – 21 maart 20.30 uur

In november 2010 waagt Mieke een val in het diepe en besluit ze solo de planken op te gaan. Zo speelt ze in het Theater Pepijn, cafe Het Paard, de kelder van Paradiso, Muses op de Keizersgracht, het Openlucht theater Vondelpark en het Fringe festival in Delft. Ook maakt Mieke inmiddels voor het derde achtereenvolgende seizoen deel uit van het rondreizend theaterfestival De Parade. Met haar song ‘Riverside’ dat op haar debuut  EP Mica´s Mess staat,  schopte zij het als enige Nederlandse uit 10.000 inzendingen tot semi finalist in de categorie Singer/Songwriter van de ‘International Songwriters Competition 2011’.

Autodidact op gitaar, en eveneens qua zang besluit Mieke te informeren of ze zangles kan krijgen van Mathilde Santing. Inmiddels werkt ze sinds begin 2011 met Mieke samen.  Mieke is het beste te omschrijven als ontwapenend. Haar songs zijn authentiek, puur en recht uit het hart, met een akoestische, folk en jazzvibe.  Op dit moment werkt ze aan haar nieuwe  EP, dat begin 2013 uit moet komen.

www.miekevanveen.com
www.facebook.com/micasmess
www.twitter.com/miekevanveen

walhalla3--black
foto Wim Barzilay

café JW, – 20.30 uur