Henk van Twillert & Vento do Norte – Muzikc concert in Pro Rege

Henk van Twillert en het 8 man sterke saxofoon ensemble ‘Vento do Norte’ nemen u dit keer mee naar verschillende plekken op de wereld met hun nieuwe programma ‘Once Upon a Time…’.

Vento do Norte, een uniek ensemble, bestaande uit gretige jonge en getalenteerde musici, dat unieke aanpassingen speelt van Bach en Mendelssohn, transformeert de melancholische fado, brengt opzwepende tango’s van Piazzolla, verrijkt de beladen soul van James Brown en doet, last but not least, het hart sneller kloppen met de muziek van Ennio Morricone: ‘Once Upon a Time in the West’. Het ensemble is een muzikale openbaring – een verrukkelijke ervaring die het ene moment de ziel raakt en het volgend moment het publiek uit zijn dak laat gaan. Op vrijdag 16 mei in Pro Rege, Oudedijk 113, Rot terdam-Kral ingen. ‘Meet the artists – Vento do Norte 2014’ met het saxofoon ensemble Vento do Norte o.l.v. Henk van Twillert. Adagio’s, Fado’s en Tango’s. Aanvang: 20.00 uur. Programmering: Muzikc. Zie: www.muzikc.nl

De groep is in 2005 geformeerd door Henk van Twillert, internationaal vermaard saxofonist, gastdocent aan het Conservatorium van Amsterdam en hoogleraar aan het Escola Superior de Música, Artes e Espectáculo (ESMAE) in Porto, Portugal. De orkestleden studeren allen bij Van Twillert en zijn stuk voor stuk getalenteerde musici die individueel al vele internationale concoursen hebben gewonnen. Als regelmatig van samenstelling wisselende groep wonnen zij de ene prijs na de andere. In 2007, 2009 en 2011 werd hen de eerste prijs toegekend op het prestigieuze Concorso Internazionale di musica da camera ‘Città di Chieri’ in Italie, aantoonbaar de mooiste prestatie. In 2009 brachten zij hun eerste CD uit onder de titel ‘Adagio for Saxophones’.

Padu del Caribe
Het ensemble is een onderdeel van hun conservatorium- studie en beoogt een brug te slaan tussen opleiding en optreden op het concertpodium. Porto (Portugal) is tevens de thuisbasis van waaruit het ensemble in snel tempo de internationale podia heeft veroverd, van festivals en theaters in Zuid- Europa tot optredens in Caracas, Venezuela. In mei 2007 speelden ze op uitnodiging van de EU een serie concerten in Antwerpen en Brussel en traden ze op tijdens het Bevrijdingsfestival in Amsterdam. In 2008 maakten zij een grote tour door Nederland en in België werd hun eerste CD ‘Adagio for Saxophones’ met veel succes gelanceerd. In 2011 maakten zij een succesvolle tour naar de Nederlandse Antillen en speelden zij o.a. op het Heineken Jazz festival op Bonaire. Op Aruba kregen zij de componist Padu del Caribe van het prachtige ‘Abo So’ van zijn stoel met zijn reactie : “Wat een club… ongelooflijk, zij weten het hart te raken op welk continent dan ook, wat een feest om hier bij te zijn…”.

‘Once Upon a Time in... Holland’

Meet the Artists
In april 2013 deden Henk van Twillert & Vento do Norte de ‘Oranje Tournee’ in Nederland. Gedurende een week speelden ze succesvol concerten in Breda, Delft, Nieuwleusen (Overijssel) en in Rotterdam en Amsterdam in de serie ‘Meet the Artists’. Zij werden uitgenodigd om deel te nemen in het radio 4 programma – Live vanuit Het Concertgebouw van Hans van den Boom en maakten succesvol hun debuut op het prestigieuze Grachtenfestival in Amsterdam.

Veelzijdig, competent, gepassioneerd en oprecht. Vento do Norte brengt een nieuwe generatie samen van musici, elk met hun eigen uniek geluid, die een onuitwisbare indruk achterlaten. U kunt een muzikaal feest verwachten dat U niet wilt missen. In de woorden van Vento do Norte: Vive la Música!

Henk van Twillert – Artistiek Director / Sopraan- en Bariton Saxofoon
José Gonçalinho – Sopraan Saxofoon
Pedro Matos – Alt Saxofoon
Mariana Ornelas – Alt Saxofoon
Hristo Goleminov – Tenor Saxofoon
Rita Baptista – Tenor Saxofoon
João Oliveira – Bariton Saxofoon
Adriana Oliveira – Bariton Saxofoon
Luís Gonçalves – Bas Saxofoon

Op vrijdag 16 mei in Pro Rege,
Oudedijk 113 ‘Meet the artists – Vento do Norte 2014’ met het saxofoon ensemble Vento do Norte o.l.v. Henk van Twillert. Adagio’s, Fado’s en Tango’s.
Aanvang: 20.00 uur.
Toegang: 17,50 / Rotterdampas 13,- / studenten 5,- .
Kaarten via: kaarten@muzikc.nl / aan de deur of bij: Boekhandel Amesz – Voorschoterlaan 145, Van der Heide Bladmuziek – Nieuwe Binnenweg 116, La Mer/Berlioz – Kortekade 14.
Zie ook: www.saxunlimited.com, www.muzikc.nl