Op 16 maart werd niet alleen de gemeenteraad gekozen maar kon er ook gestemd worden op de wijkraden. De gebiedscommissies zijn niet meer. Voorafgaand aan de installatie instrueerde wijkondersteuner (elders) Lisette Sonke (rechts) de leden van de Wijkraad Crooswijk. V.l.n.r. Doortje Cooiman, Jan van ’t Veer, Martijn Heikoop, Marije van der Waal, Naoufal Akhatab, Rafael Krijgsman-van Tol en Ron Buitelaar. Alle 39 Rotterdamse wijkraden verschenen  woensdag 20 april in de Burgerzaal van het stadhuis om in de aangrenzende trouwzaal de eed af te leggen of de belofte te doen, ten overstaan van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Men had zich mooi en netjes aangekleed en de stemming was opperbest, dus, en iemand zei dat ook, was het een ‘feest van de democratie’.

 

Later op de dag was de Wijkraad Kralingen aan de beurt. Fotograaf Winish Chedi zette het gezelschap op een rij in de Burgerzaal. V.l.n.r. Kim den Daas, Joey Engelen, Jos van Veen, John van Assendelft, Liesbeth van Herk, Friso van Gruijthuijsen, Bibi Box, Eveline Been en Rens van Overdam.

Een paar ‘oude bekenden’ van de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk werden gekozen in de wijkraden van Crooswijk en Kralingen , te weten Ron Buitelaar, John van Assendelft, Eveline Been en Rens van Overdam.

Op woensdagavond kwamen de twee wijkraden voor ’t eerst bijeen in Huis van de Wijk De Nieuwe Branding in Crooswijk. Daar werd gepraat over het vergaderschema en werden de voorzitters gekozen. In Crooswijk werd dat Naoufal Akhatab en in Kralingen Rens van Overdam. De laatste was reeds 4 jaar ‘technisch voorzitter’ van de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk.

Kralingen en Crooswijk lijken nu elk hun eigen weg te gaan.

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.