In de zoektocht naar de voortvluchtige moordverdachte Minh Nghia Vuong is de politie maandagavond een huis binnen gevallen van een contact van Lucky, zoals de bijnaam van de verdachte luidt. Hij werd niet gevonden in de woning aan de Pegasusweg in Rotterdam. De recherche heeft het team dat naar hem zoekt uitgebreid, vertelt de politie in Opsporing Verzocht.

Minh Nghia Vuong wordt ervan verdacht een 66-jarige vrouw te hebben doodgeschoten op de parkeerplaats van winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht. Haar 38-jarige dochter werd ook geraakt en ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Zij is de ex-partner van de verdachte.

Justitie heeft een beloning van 30.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Voor zover bekend heeft Vuong zeker drie vluchtwagens gebruikt. De derde werd gevonden in Hoek van Holland.

De politie heeft in de afgelopen week ‘enorm veel tips binnengekregen, bijvoorbeeld van mensen die denken dat ze hem hebben gezien’, meldde een woordvoerder dinsdagavond in het programma
Opsporing Verzocht. Ze benadrukt dat de politie heel blij is met alle tips over de voortvluchtige man, maar het zijn er zoveel dat niet iedereen teruggebeld kan worden. Daarom is ook besloten om het team dat op de zaak zit uit te breiden.

Schietpartijen
“Dit is al de vierde inval in drie jaar”, vertelt Fred, huismeester van de Pegasustoren. “Dit keer waren het behoorlijk wat agenten en die dragen geen klappertjespistolen.” Fred snapt dat het belangrijk is dat de politie zulke invallen doet, maar ziet het wel met lede ogen aan.

“Het is natuurlijk geen goede reclame voor de flat. De criminaliteit komt steeds dichterbij.” Ook slaat de ongerustheid toe onder de flatbewoners. “Ouderen zijn bang dat ze niet gewoon nog boodschappen kunnen doen en de jongere bewoners die hard hebben gespaard om hier te kunnen wonen schrikken er ook wel van. Mensen zijn zelfs bang dat ze hier met schietpartijen te maken gaan krijgen.”

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.