Nieuw aan de Oostzeedijk Beneden, vlabij het Oostplein: de Oysterbar. Afgelopen zaterdagmiddag voor ‘t eerst open. Het begon rustig maar ‘s avonds was het stampvol.

André de Oesterman (links) legde uit dat om een oester te openen je die bij de bolle kant moet beetpakken en vervolgens het (vlijmscherpe) oestermes op ca. tweederde van de lengte van de schelp naar binnen dient te steken, een beetje wrikken, en de spier doorsnijden.

ZĂ³ moet dat. Akie de Ruiter slurpt de delicatesse elegant naar binnen terwijl Diederik Olthuijsen lijkt mee te genieten. Lekker hoor, zo’n oester tje. Omdat eigenaar Ronald de Meyer geveld was door griep, nam zijn vader Wim de honneurs waar. En dat hij met verve.

Oysterbar -oester en gamba catering

Akie de Ruiter slurpt de delicatesse elegant naar binnen terwijl Diederik Olthuijsen lijkt mee te genieten.

Oysterbar – oester en gamba catering, Oostzeedijk Beneden 217-A , 3061 VT Rotterdam (Kralingen), geopend: woensdag t/m zondag 12.00 tot 22.00 uur.