Overlast. Nieuwe herstelwerkzaamheden aan pas heringerichte Oudedijk vallen bij bewoners niet in goede aarde.
Bewoners en winkeliers aan de Oudedijk in Rotterdam zijn nog maar net bekomen van de bouwput waarin zij vorig jaar maandenlang hebben geleefd, of de deelgemeente kondigt alweer nieuwe werkzaamheden aan. Afgelopen vrijdag viel bij de huizen aan de Oudedijk een brief van de deelgemeente op de mat waarin resterende werkzaamheden worden aangekondigd: van het vervangen van putdeksels tot het verbeteren van het zicht bij het uitrijden van zijstraten.
“Het is schandalig”, klaagt buurtbewoonster Jenny Cockshull, die meteen een boze brief naar de fractievoorzitters van de deelgemeente stuurde. “Ze zijn een jaar met de Oudedijk bezig geweest en dan moeten er nog resterende werkzaamheden worden uitgevoerd. Er zijn gewoon grove fouten gemaakt die ze nu nog moeten herstellen. Het zijn allemaal punten die van tevoren goed gepland hadden moeten worden, dan hadden ze dit nu niet van ons belastinggeld weer opnieuw hoeven doen.”
Ook ondernemer Ben Overbeeke, van bistro Mme Masette, vindt het jammer dat er nog een hoop moet gebeuren. “Als je net een project van 16 miljoen euro hebt afgerond, vind ik het verbazingwekkend dat er achteraf nog zoveel moet gebeuren”, zegt hij. “Toch ben ik blij dat ze het gaan aanpassen, al hoop ik dat de omvang van de werkzaamheden dit keer beperkt zal blijven.”
Volgens een woordvoerder van de deelgemeente zijn de dingen die nu nog gedaan moet worden ‘restpunten’. “Op het moment dat een straat wordt opengesteld, betekent dat niet per se dat alle werkzaamheden klaar zijn”, licht de woordvoerder toe. “Er zijn een aantal technische aanpassingen waarvan bekend was dat die nog moesten gebeuren. Maar er zijn ook een aantal werkzaamheden die voortkomen uit voortschrijdend inzicht. Op de tekentafel worden situaties zo goed mogelijk bedacht, maar in de praktijk kan de ervaring toch anders zijn.”
Klachten van bewoners over ongewenste of onveilige situaties zijn meegenomen in het bepalen van de nieuwe werkzaamheden. “Signalen van bewoners zijn hierin meegenomen”, bevestigt de woordvoerder. “De extra fietsdoorsteken om gemakkelijker van de ene naar de andere kant van de straat te komen, bijvoorbeeld, daar is echt door bewoners om gevraagd.”
Door Wilke Martens: Metronieuws
recent commentaar