Het is de laatste weken erg druk bij de milieuparken. Veel mensen die nu thuis zijn, ruimen hun huis, schuur of zolder op. Omdat Goede Vrijdag en de zaterdag erna altijd drukke dagen zijn, neemt de gemeente extra maatregelen en roept bewoners op alleen te komen als dat noodzakelijk is.

Door de toegenomen drukte ontstaat overlast in de vorm van lange wachtrijen en files in de omgeving van de milieuparken. Om de wachtrijen te verkleinen, heeft de gemeente al enkele maatregelen genomen. Zo zijn er bijvoorbeeld verkeersregelaars ingezet.

Extra drukte op vrijdag 10 april (Goede Vrijdag) en zaterdag 11 april wil de gemeente graag samen met u voorkomen. Hieronder vindt u de maatregelen die de gemeente neemt en tips om drukte en overlast te voorkomen.

  • De Rotterdamse milieuparken zijn alleen toegankelijk voor inwoners van Rotterdam. De gemeente controleert hiervoor uw identiteitsbewijs. Neem deze dus mee! Mensen zonder geldig ID en inwoners uit andere steden wordt de toegang geweigerd.
  • Ook op de milieuparken houden we minimaal 1,5 meter van elkaar. Daarom mogen er maximaal vijf auto’s tegelijk naar binnen.
  • Kom zoveel mogelijk alleen, behalve als u echt zware spullen heeft die u niet alleen kunt tillen.
  • Kom alleen naar het milieupark als het echt nodig is. Heeft u bijvoorbeeld alleen een blik verf, houd dat dan liever nog even thuis. Huishoudelijk restafval (vuilniszakken) kunt u op het milieupark niet kwijt.
  • Sorteer thuis vast uw afval op soort. De belangrijkste afvalstromen zijn: hout, tuinafval, kunststof en puin (beton of stenen). Zo kunt u op het milieupark snel uw afval in de juiste containers gooien en wordt de wachttijd korter.
  • Let op: op maandag 13 april (Tweede Paasdag) zijn alle milieuparken gesloten.

Hartelijk dank voor uw begrip en medewerking, alleen samen houden we de milieuparken veilig en toegankelijk.

Meer informatie vindt u op www.rotterdam.nl/milieuparken


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.