Lezing over restauratie mausoleum Oud Kralingen

Ooit lag het dorp Kralingen middenin wat nu de wijk Prinsenland is. Begraafplaats Oud Kralingen, ooit de begraafplaats van de dorpskerk, is het enige restant van dit vroegere dorp. Architect Ad Backx is betrokken bij de restauratie van een mausoleum op de historische begraafplaats.

Het mausoleum werd in 1911 gebouwd voor de familie Kruyff Bartholomeus & Zn. Het kapelletje is een monument. De kelder ervan wordt omgebouwd tot colombarium. Ad Backx licht de details van de restauratiewerkzaamheden toe tijdens de lezing, op donderdag 9 oktober, in de Immanuelkerk, Berlagestraat 96. Het weekend erna is het monument ook te bezoeken, tijdens de Kunstroute Kralingen- Crooswijk op 11 en 12 oktober van 12.00 tot 16.00 uur. De lezing vormt een prima voorbereiding op deze openstelling.

Programma
Programma: 19.00 uur – inloop met koffie/thee, 19.30 uur – voorwoord door Onno de Wit (voorzitter Historische Vereniging Prins Alexander – HVPA), 19.40 uur – lezing door architect Ad Backx over de restauratie van het mausoleum, 20.40 uur – gelegenheid tot het stellen van vragen aan de spreker, 21.00 uur – slotwoord door Onno de Wit.

Boekje
Er is gelegenheid tot het bekijken van de bouwtekeningen van het mausoleum en tot het kopen van een door Ad Backx geschreven boekje over het mausoleum, de restauratie en de verandering van mausoleum tot colombarium. De toegang is gratis. Leden en belangstellenden worden gevraagd om zich aan te melden bij de secretaris van de HVPA: secretaris@ hvpa.nl of tel. 0610- 869709