Foto: Streetview

Kralingen – Kantorenpark Brainpark I ondergaat de komende jaren een fikse metamorfose. De gemeente wil het stenige bedrijventerrein veranderen in een levendig woon- en werkgebied.

Dit grote project is opgeknipt in een aantal fasen. Eén van deze stappen is de ontwikkeling van het Max Euwekwartier.

Het gaat hier om het noordwestelijk deel van Brainpark 1. Het is de bedoeling om hier bijna 1.200 woningen te bouwen. Het plan voorziet daarnaast in voldoende ruimte voor kantoren (4.000 m2) en commerciële en maatschappelijke voorzieningen (7.000 m2).

Op dit moment ligt het ontwerpbestemmingsplan van fase 1/2A van deze ontwikkeling ter inzage. U kunt dit plan bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar leest u ook hoe u eventueel een zienswijze (een reactie) kunt indienen.

U kunt het plan ook inzien op een gemeentelijke locatie. Dit kan in het Timmerhuis aan de Halvemaanpassage 1. U kunt hiervoor een afspraak maken via (010) 267 25 14 of bir@rotterdam.nl.

Projectontwikkelaar Bakkers Hommen Waerdevast organiseert samen met de gemeente daarnaast nog een inloopavond op woensdag 9 november. Omwonenden of andere geïnteresseerden zijn dan welkom in het kantoorgebouw aan de K.P. van der Mandelelaan 41. De inloopavond is op de vijfde verdieping en is van 19.00 tot 21.00 uur.

Meer weten? Kijk dan op www.rotterdam.nl/brainpark1.

(Ingezonden mededeling gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.