Van 7 april tot en met 17 mei 2019 exposeert de Kralingse kunstenares Annejole Jacobs haar werk in Eetcafé De Steek, Lusthofstraat 2a, Rotterdam-Kralingen. De expositie werd geopend op zondagmiddag 7 april door Chiem van Houweninge, scenarioschrijver, acteur en voormalig Kralinger (met gele sjaal). In de Steek exposeert Annejole originele werken en Art-prints uit verschillende series van haar werk met bijzondere aandacht voor haar ‘Made in Kralingen schilderijen’, ontwerpen over Kralingen waar alles in is verwerkt dat Kralingen bijzonder maakt.

Portretten

Jole (Annejole Jacobs-de Jongh) maakt sinds 2003 ook moderne portretten als vrij werk en in opdracht van particulieren en bedrijven. Voor haar portretten op maat heeft zij een eigen stijl ontwikkeld ontstaan uit een combinatie van digitale fotobewerking en het handmatig tekenen van het uiteindelijke portret in lijnen of schaduwen. Jole werkt veel met grijs- en zwart/wit, maar ook met een of meerdere kleuren acryl op canvas.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

Haar eigen werk bestaat uit series ‘portretten met een verhaal’. De achtergronden van de schilderijen zijn opgebouwd uit verschillende lagen digitale beelden, teksten en gescande originelen die zij over het te portretteren onderwerp verzameld. De beelden die zij gebruikt zijn afkomstig uit de kunst, geschiedenis, muziek, literatuur of hedendaagse tijd.

Zij maakte onder andere een serie portretten van ‘Beroemde vrouwen’, ‘Famous love couples’, ‘Made in Holland’ en van ‘Van Gogh’. Ook maakte zij een tweeluik van Rotterdam waar alle beroemde Rotterdamse gebouwen, mensen, evenementen, uitspraken en merken in zijn verwerkt.

House of Seasons

Jole exposeert en verkoopt haar werk rechtstreeks en via kunstmakelaars en galeries. Ook zijn er momenteel tassen en kleine kunstwerkjes te zien en te koop in ‘House of Seasons’ in de Waterloostraat. Haar werken hangen inmiddels in zo’n 10 landen binnen en buiten Europa. Met het schilderij van Maxima won zij in 2009 de eerste prijs in een landelijke wedstrijd en exposeerde zij in het CODA-museum in Apeldoorn. Annejole werkt en woont in Rotterdam-Kralingen.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

Gezocht: coördinator Kunstroute

Kunst in De Steek, 6-wekelijkse exposities, wordt thans georganiseerd door Arjen Baas, voorzitter van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk. Voordien werd dat jarenlang gedaan door Jan de Grauw, die ook aanwezig was  (https://www.desteronline.nl/jan-de-grauw-80-jaar-inkeren-en-nadenken/). Willem van Hest, sinds mensenheugenis coördinator van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk was er ook. Hij is er altijd bij, bij dit soort gebeurtenissen. Echter, Willem vindt dat hij lang genoeg coördinator is geweest, dus is de organisatie van de Kunstroute naarstig op zoek naar zijn opvolger. Wie durft?


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.