Na het succes van vorig jaar had de Hippische Alliantie Rotterdam van 10 t/m 14 augustus op de Rotterdamsche Manège opnieuw het educatieve programma ‘Werken als een Paard’ georganiseerd waarbij leerlingen van Rotterdamse basisscholen uit achterstandswijken op een speelse en educatieve manier kennismaken met de paardensport. Voor de eerste keer nam ook een groep kinderen met autisme deel aan ‘Werken als een Paard’. Zij volgden in een kleine groep met professionele begeleiding, een iets aangepast programma.

“De reacties op ‘Werken als een Paard’, vooral die van de deelnemende scholen én kinderen, zijn overweldigend. Daarom zijn wij erg blij dat we met behulp van al onze partners ook in 2015 het programma weer kosteloos konden aanbieden aan basisscholen uit Rotterdamse achterstandswijken. En het ziet er nu al naar uit dat het ook in 2016 weer gaat lukken”, aldus Fred Rozendaal, initiatiefnemer van ‘Werken als een Paard’ en coördinator van het sociaal- maatschappelijke programma van de Hippische Alliantie Rotterdam.

‘Werken als een Paard’ heeft als doel om basisschoolleerlingen uit achterstandsgebieden in de zomervakantie een leuke dag aan te bieden én ze door het tonen van parallellen tussen een carrière in de sport en een maatschappelijke carrière te laten zien dat ‘als je werkt als een paard veel kunt bereiken (ook met beperkingen)’. Het programma is onderdeel van de Vakantieschool, het Rotterdamse initiatief waarbij leerlingen in zo’n 80 vakantieklassen van Rotterdamse basisscholen en middelbare scholen hun achterstanden kunnen wegwerken.

De Hippische Alliantie Rotterdam (de Rotterdamsche Manège, Rijvereniging de Hazelaar en het CHIO Rotterdam) realiseert het programma ‘Werken als een Paard’ in nauwe samenwerking met de Gemeente Rotterdam, Fonds Gehandicaptensport met (S)Cool on Wheels, Rabobank Rotterdam, en vele vrijwilligers en diverse fondsen die het project financieel steunen. Horses en Co is betrokken bij het speciale programma voor de kinderen met autisme.

Werken als een Paard

Hippische Alliantie Rotterdam
Binnen de Hippische Alliantie Rotterdam vertegenwoordigen het CHIO Rotterdam, de Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège ‘De Jockey Club’ en rijvereniging de Hazelaar de drie pijlers, topsport, breedtesport en aangepaste sport waarmee het samenwerkingsverband voornemens is de hippische sport vanuit Rotterdam regionaal, nationaal en internationaal te stimuleren én om gezamenlijk vorm te geven aan een sociaal maatschappelijk programma. Sterfotograaf Winish Chedi waagde zich ook vlakbij de edele viervoeters.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]