Jazz-formatie Cruise Control speelde in de Paleiszaal in De Esch op zondag 7 april, met als speciale gast: jazz-zangeres Diana van der Bent. Ondanks de Marathon Rotterdam die dag zat de zaal aardig vol tot opluchting van de organisatie en de muzikanten.

Cruise Control is een bekend kwartet voor jazzliefhebbers uit Rotterdam. Het kwartet bestaat uit Ruud Bergamin (sax), Bart Egeter (piano), Dan Simon (bas) en Julius Schulz (drums). Cruise Control verraadt een grote affiniteit met de jazz van de late vijftiger en vroege zestiger jaren. Grote inspiratiebronnen zijn jazzcomponisten als Thelonious Monk, Charles Mingus en Horace Silver. Het repertoire bestaat deels uit eigen werk van Bart Egeter en Ruud Bergamin. Dit staat garant voor een eigen en afwisselend geluid.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

Ook speelt Cruise Control regelmatig met een gastsolist. Dit keer met Diana van der Bent. Met Cruise Control begaf Diana zich op het pad van de jazz. Haar zuivere stemgeluid, haar beheerste zangtechniek en haar expressie maken Diana van der Bent tot een aanwinst voor het Nederlandse jazzmilieu.