Met het maken van slingers van plastic zwerfafval heeft het collectief Schoon De Esch in 2019 meer dan 10 slingers laten wapperen om zichtbaar te maken wat in onze wijk dagelijks over straat waait. Dat de weg naar de Maas voor het vuilnis klein is, blijkt regelmatig. In plaats van klagen over zwerfvuil zetten wij in op actie, zoals wijkbewoners hebben opgemerkt. Tijdens het slingeren komen wij als collectief in gesprek met buurtbewoners en steeds meer mensen zijn actief geworden om hun stukje wijk op te ruimen. Wij gaan in 2020 verder in de hoop dat er door onze acties minder zwerfafval op straat belandt. Wij hopen hiermee de aandacht voor plasticsoep binnen de wijk De Esch te vergroten. Want eindstation van ons zwerfafval is en blijft de Maas.

Daarom is er a.s. zaterdag 22 februari vanaf 13.00 uur de inrichting van onze foto-expositie, die kunstenares en wijkbewoner Yasmila van Vliet heeft samengesteld. De expositie wordt in gezondheidscentrum De Esch gehouden. Daarnaast gaan wij een buitenexpo inrichten op de plekken waar de slingers afgelopen jaar gehangen hebben. RTV-Rijnmond zal hierbij aanwezig zijn.

Wij zullen enthousiaste nieuwe wijkbewoners binnen onze groep begroeten. Uitleg over onze doelstelling en aansluiten bij de groep kan via schoondeEsch@gmail.com. Wij zijn ook te vinden op Facebook:  #schoondeEsch.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Schoon De Esch bestaat uit Paul Wiese en Betty van den Boogert (stichting GroenWaarde), Yasmila van Vliet (kunstenares en initiatiefneemster slingers), Juliette Corver, Remco Arnold, Astrid Luciga, Matthijs Lievaart en Ted Cloin (actieve bewoners).

(ingezonden mededeling Schoon De Esch)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.