Van links naar rechts: Remco Arnold, Anja van Ditmarsch, Herbert van Sluys, Jan Grevink en Paul Wiese.

Actieve bewoners van De Esch presenteerden afgelopen zondag 27 en maandag 28 september in Winkelcentrum De Esch projecten en plannen om De Esch groener en schoner te maken.

Schoon De Esch
Remco Arnold presenteerde ‘Schoon De Esch’ – bewoners ruimen zelf het zwerfafval op. 19 februari jl. werd reeds een bericht hieraan gewijd op De Ster Online: desteronline.nl/schoon-de-esch-verslingerd-aan-plastic-organiseert-fototentoonstelling-de-oogst-van-2019. Remco: “Voor mij is het  routine geworden. Terwijl ik opruim, ben ik aan het mediteren”. Bij het zwerfaval zitten tegenwoordig nogal wat mondkapjes … Contact met Remco op: 0653-595587. ‘Schoon De Esch’ is een project van Stichting GroenWaarde. Zie ook Facebook.

Wijktuin De Esch
Met een wijktuin kan het alleen maar goed gaan als voldoende wijkbewoners zich daarom bekommeren. Bij Wijktuin De Esch is dat het geval. Zelfs jongeren en studenten doen mee. Ruim een jaar geleden werd het 10-jarig bestaan gevierd. Zie De Ster Online: desteronline.nl/wijktuin-de-esch-10-jaar. Meedoen? Bel of mail Anja van Ditmarsch: 0653-303689, avanditmarsch@gmail.com of Paul Wiese: 0638-393964,  paulwiese25@hotmail.com of Betty van den Boogert, 0644-596676, bettyvandenboogert@gmail.com. In de zgn. groentenbak kun je je eigen groenten kweken!

Groene Corridor
Lid van Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk Herbert van Sluys legde uit hoe het zit met de zgn. Groene Corridor. De Esch maakt deel uit van de Groene Corridor die vanaf de Rotte, via het Kralingse Bos, Burgemeester Oudlaan, Honingerdijk / Oude Plantage en De Esch naar het Eiland van Brienenoord loopt. Naar de zin van de bewoners is het maaibeheer van dijken en gazons veel te conservatief en on-ecologisch. De bewoners willen een workshop organiseren met de stakeholders: Gemeente, Hoogheemraadschap, Oude Plantage, Erasmus Universiteit, Stichting GroenWaarde en woningcorporatie Woonstad Rotterdam – met een presentatie door  Bureau Stadsnatuur. Contact hierover kan via Stichting GroenWaarde, Paul Wiese, 0638-393964, stichtinggroenwaarde@gmail.com.

 

Oude Plantage
Jan Grevink is de secretaris van Stichting Oude Plantage. Zie: stichting-oudeplantage.nl. Na het feest Oude Plantage 250 jaar en het bezoek van wethouder Bert Wijbenga op 15 september 2019 aan het zo mooi aan de Maas gelegen park, is volgens Grevink reeds het een en ander verbeterd. Wijbenga deed wat hij beloofde. Zo is de LPG pomp weggehaald en is er het een en ander aan onderhoud van het park gedaan. Zie: desteronline.nl/september-2020-de-rotterdamse-parkenmaand – met ‘ambitiedocument’.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.