Wijktuin De Esch vierde afgelopen zondag 23 juni zijn 10-jarig bestaan, onder een stralende zon. Vanaf 15.00 uur was iedereen in De Esch welkom om het feest mee te vieren. Met eten en drinken en ‘The Legendary Orchestra of Love’. Geswingd kon worden met ‘Buzzking’. Esch-bewoner Gijs Toner trommelde met de kids en Nina ver A deed spelletjes met hen.

Boekje

Oficieel hoogtepunt was de overhandiging van het boekje ‘Wijktuin De Esch 2009-2019’, door actieve Esch-bewoner Paul Wiese aan Eveline Been, lid van de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk. Niemand van de aanwezigen had daar overigens oog voor, men had het veel te gezellig met elkaar.

Meedoen?

Bewoonster van De Esch Anja van Ditmarsch is meestal op maandagochtend te vinden in de wijktuin. Om daar te werken en ze is gelukkig niet de enige die dat doet maar ze zou er graag 2 à 3 vrijwilligers bij hebben. Die kunnen ’s zomers op woensdag terecht van 18.30 tot 21.30 uur en ’s winters, ook op woensdag, van 10.00 tot 12.30 uur. Interesse? Bel of mail Anja: 0653-303689, avanditmarsch@gmail.com of Paul Wiese: 0638-393964,  paulwiese25@hotmail.com.

Bekijk de foto’s in hoge resolutie hier

Wat groeit er allemaal in Wijktuin De Esch? Houdt u vast: bloemen, groenten, fruit en kruiden – aardappels, uien, knoflook, snijbiet, aardbeien, courgettes, zonnebloemen, pompoenen, peren, pruimen, druiven, moerbeien, salie, rozemarijn, tijm, munt, peterselie. En ongetwijfeld nog veel meer. De wijktuin ligt vlak bij de Herman Bavinckstraat. Krijgt u er zin in om mee te doen in Wijktuin De Esch?


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.