DEMONSTRATIE TEGEN BOUW MELANCHTHON COLLEGE OP VREDENOORDPLEIN…EN VOOR EEN KANSRIJKE BUURT

28 januari om 16.00 uur bieden bewoners van Vredenoord bij het stadhuis wethouder De Jonge ruim 700 handtekeningen aan van omwonenden van het Vredenoordplein die tegen de bouw van een middelbare school voor 400 leerlingen op hun plein zijn. Ook Jantje Beton schaart zich achter de bewoners: er is niet voldoende speelruimte! (klik hier voor de verklaring van Jantje Beton)

Vijf jaar lang wachtte het Melanchthon College tot de beloofde bestemming Assendelftplein vrijkwam. Toen het zover was, bood wethouder De Jonge de school ineens het Vredenoordplein aan.
De bewoners kwamen al snel achter de nieuwe plannen en vroegen de wethouder toe te lichten hoe hij tot deze nieuwe keuze was gekomen. Tot nu toe bestaat het antwoord uit: de bestemming is maatschappelijk en de school past beter op het Vredenoordplein. Hij heeft niet gekeken naar de impact op de buurt.

Maar de plannen zijn ook in strijd met overheidsnormen, de visie van de gemeente en de gebiedscommissie op de wijk Vredenoord.

  • De Rotterdamse en landelijke speelruimtenorm is 3 m2 per kind. De buurt die kampt met grootstedelijke problematiek en door de gemeente genomineerd is als kansrijke wijk, heeft al jaren een tekort van 1.040m2 aan speelruimte. De rechten van het kind worden hiermee geschonden. Dit is ook de conclusie van Jantje Beton, na bestudering van Vredenoord.
  • Met het plaatsen van een middelbare school op een ingekapseld plein in een krappe woonwijk, wordt de kans vergroot op verkeersongelukken van bewoners en toekomstige leerlingen. Ook voldoet dit niet aan de norm van bereikbaarheid voor hulpdiensten.
  • De gemeente geeft zelf in correspondentie aan dat het plaatsen van een groot gebouw midden in een woonwijk onwenselijk is. Dus ook in deze buurt.
  • De gemeente vernietigt gemeenschapsgeld door het slopen van een pas gerenoveerde school en een gymzaal die nu in gebruik is door een basisschool

De bewoners van Vredenoord willen dat de wethouder afziet van zijn plannen om het Melanchthon College op het Vredenoorplein te laten bouwen. De impact op deze krappe wijk is te groot. En om van Vredenoord een kansrijke wijk te maken, hebben de bewoners de ontwikkelingsmogelijkheden die het plein biedt hard nodig.

vredenoordplein

Fietst u mee?
De bewoners van Vredenoord willen dat de wethouder afziet van zijn plannen om het Melanchthon College op het Vredenoorplein te laten bouwen. De impact op deze krappe wijk is te groot. En om van Vredenoord een kansrijke wijk te maken, hebben de bewoners de ontwikkelingsmogelijkheden die het plein biedt hard nodig. Aanstaande donderdag zal men om plm. 15.00 uur (waarschijnlijk per fiets)vertrekken van het Vredenoordplein. Fietst u mee naar de Coolsingel? Op de website www.Vredenoordbuurt.nl vindt u heel veel achtergrond informatie over Vredenoord.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]