Na succesvolle eerste fase is Veiligebuurt-app verbeterd en wordt nu uitgerold in heel Prins Alexander

Eenvoudig en laagdrempelig samen met je buurt een veilige buurt realiseren. Met die doelstelling is Veiligebuurt-app ontwikkeld. Afgelopen periode hebben meer dan 200 gebruikers (o.a. buurtpreventieteams) uit verschillende wijken in Prins Alexander de app getest en van feedback voorzien. Na deze succesvolle testfase is Veiligebuurt-app verbeterd en wordt nu uitgerold in heel Rotterdam Prins Alexander. De app is voor alle bewoners gratis beschikbaar en bewoners kunnen zonder elkaar te kennen met elkaar communiceren omtrent onveilige situaties.

De Veiligebuurt-app is een antwoord op het toenemende gevoel van onveiligheid in de wijk. Dit is vaak mede te wijten aan het feit dat mensen elkaar niet kennen in de buurt en daardoor moeilijker met elkaar kunnen communiceren. Een goede eerste stap in de richting van een betere communicatie in de buurt is de opkomst van de buurt WhatsApp groepen. Deze helpen bijvoorbeeld aantoonbaar bij het verlagen van het aantal inbraken in de wijk. Echter kennen deze WhatsApp groepen te veel beperkingen om breed inzetbaar te kunnen zijn voor een laagdrempelig contact in de buurt.

Geen telefoonnummer nodig en automatische groepen in de buurt
Het uitgangspunt van de Veiligebuurt-app is het vergroten van het gevoel van veiligheid door mensen heel simpel met elkaar in contact te brengen. Na het inloggen toont de Veiligebuurt-app automatisch welke buurtbewoners en –groepen er reeds in de buurt zijn aangesloten. Iedereen kan zichzelf dus makkelijk aanmelden voor de app en zelf bepalen aan welke chatgroepen zij willen deelnemen. Het is dus niet meer nodig dat buurtbewoners elkaars telefoonnummers nodig hebben en groepsbeheerders hoeven niet meer zelf actief mensen te gaan werven en benaderen.

veilige buurt app web

Positieve testresultaten
De Veiligebuurt-app is reeds getest bij bewoners, buurtpreventieteams en wijkagenten in diverse wijken en als bijzonder positief ervaren. Daarom wordt Veiligebuurt-app nu actief beschikbaar gesteld voor bewoners uit Rotterdam Prins Alexander.

Meer informatire: www.veiligebuurt.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.