De Esch – De gemeente startte deze week met het verbeteren van de paden in park de Oude Plantage. Er komt onder meer een nieuw wandelpad naar en langs de waterkant. Dit was een wens van bewoners en stichting de Oude Plantage.

In het midden van het park komt er een nieuw pad van 2.50 meter breed. Dit wordt aangelegd richting de rivier. Dit pad gaat over in een meer natuurlijk, half verhard nieuw pad vanaf de weg naar de waterkant.

Zo’n pad komt er ook tussen de bomenrijen langs het water. Zo is het straks makkelijker om naar de rivier te lopen. Of om onder de bomen langs de kade te wandelen.

Over enkele jaren wil de gemeente het park grootschaliger aanpakken en herinrichten. Het verbeteren van de paden was echter iets dat nu alvast gedaan kan worden.

Wijkverrijker
Dit project valt onder het programma Wijkverrijkers; initiatieven van bewoners en ondernemers om van hun buurt een mooie (groene) omgeving te maken waar het fijn is om te zijn. De gemeente draagt daar graag extra aan bij. Meer informatie is op www.rotterdam.nl/wijkverrijkers te vinden.

(Ingezonden mededeling gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.