Na de zeer gewelddadige roofoverval op 27 augustus 2011 op het ING/postkantoor aan de Avenue Concordia leek de 44-jarige verdachte  Genarn T. met de noorderzon vertrokken. Bij de spectaculaire overval is bijna 60.000 euro buitgemaakt en personeel vastgebonden met veters en tiewraps. ,,Magazijn in. Als je alarm maakt, dan maak ik dat meisje doodíí, dreigde ÈÈn van de overvallers met een mes wijzend naar een vrouwelijk personeelslid.

De criminelen waren het pand binnengekomen door een gat in een muur van een belendend leegstaand pand, waardoor ze via een gÔmproviseerd bruggetje van spanbanden via een tweede gat de bank in konden. Daar zijn personeel en een bezoeker bedreigd met een mes en pistool. Een medeverdachte is eerder al tot vier jaar cel veroordeeld voor zijn aandeel in de geruchtmakende overval. Zijn dna en dat van Genarn T. zat op de spanbanden.

De laatste verdachte is in april opgepakt in BelgiÎ, nadat hij arriveerde met het vliegtuig uit de Dominicaanse Republiek om familie in Nederland te bezoeken. Bij vijf gewapende overvallen in Rotterdam, Den Haag en Prinsenbeek, waarbij winkel- en bankpersoneel het steeds zeer zwaar te verduren kreeg, is zijn dna opgedoken en liet hij sporen achter. Verder is van Genarn dna gevonden na overvallen in 2005, 2007 en 2009 op onder meer het postkantoor op het Binnenhof in Rotterdam-Ommoord en dat op een postkantoor op de Burg. Baumannlaan in Overschie, een Grenswisselkantoor in Den Haag en een Lidl-vestiging in Prinsenbeek.

Omdat inmiddels de technieken van dna-onderzoek sterk zijn verbeterd, wil Justitie een aantal sporenonderzoeken opnieuw doen om meer zekerheid te krijgen over de betrokkenheid van de man, die ontkent ooit een overval te hebben gepleegd. Zijn sporen zouden zijn aangetroffen omdat hij met een overvaller samenwoonde, die ze ‘verspreidde’ op de plaats delict. Onbekend is wanneer de strafzaak inhoudelijk wordt afgedaan. (van onze rechtbankverslaggever)