• Justitie wil geld zien van ‘overvaller’ postkantoor Avenue Concordia

Justitie eiste van de vermoedelijke serie-overvaller Genarn T. (44) onlangs niet alleen de totale buit terug plus rente. De aanklager wil ook dat de ontkennende verdachte de maximum straf van 16 jaar krijgt voor de zeer gewelddadige berovingen in Rotterdam, Den Haag en Prinsenbeek, waar zijn dna is aangetroffen. Na de zeer gewelddadige roofoverval in 2011 op het ING/postkantoor aan de Avenue Concordia in Kralingen was hij met de noorderzon vertrokken.

De overvallers waren via een loopbrug van spanbanden uit een belendend pand binnengedrongen en hielden zich schuil tot het personeel arriveerde. Personeel werd vastgebonden met veters en tie-wraps. “Magazijn in. Als je alarm maakt, dan maak ik dat meisje dood”, dreigde één van de overvallers met een mes wijzend naar een vrouwelijk personeelslid, waarna 60.000 euro is buitgemaakt.

Neefje van ex
Een medeverdachte is eerder al tot vier jaar cel veroordeeld voor zijn aandeel in die overval. Verder is van Genarn T. dna gevonden na een overval in 2009 op het Postkantoor op het Binnenhof in Rotterdam Ommoord, waar bijna een ton is buitgemaakt. Bij een mislukte overval op een postkantoor aan de Burg. Baumannlaan in Overschie in 2005 liet een overvaller een tas achter, waarin de naam van een neefje van een ex van de verdachte stond. Sporen van Genarn T. zijn daarnaast aangetroffen na een overval in 2007 op het Grenswisselkantoor in de Stationsstraat in Den Haag, waar 140.000 euro is buitgemaakt. In Prinsenbeek zou hij in 2005 bij een Lidl-supermarkt 9.000 euro hebben gestolen, nadat vastgebonden personeel was bedreigd met wapens.

Familiebezoek
Verdachte reisde voor familiebezoek april vorig jaar van zijn geboorteland Dominicaanse Republiek via België naar Nederland, maar stond internationaal gesignaleerd en is aangehouden en uitgeleverd. Genarn T. ontkent. Zijn sporen zouden zijn aangetroffen, omdat hij met een overvaller samenwoonde, die ze ‘verspreidde’ op de plaats delict. Uitspraak binnenkort.

Update: De rechter in Rotterdam heeft dertien jaar cel opgelegd.

(van onze rechtbankverslaggever)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)