Foto: © Helmuth Tjemmes

Middag met lezing bij galerie DIG IT UP

Het Kralingse Bos trekt miljoenen bezoekers per jaar en mag als een prachtig groen stukje van de stad gerust erfgoed van alle Rotterdammers worden genoemd. In 2023 verschijnt er een boek over het bos en komt er bij galerie en erfgoedlab DIG IT UP een expositie. Daarom is er op zaterdag 19 november alvast een themamiddag, waarop Rotterdammers hun eigen verhalen over het bos kunnen delen. Natuurkenner Marius Huender en historicus Dik Vuik geven een lezing over het bos en bezoekers krijgen het gratis tijdschrift ‘Kralingse Bos voor beginners’.

Marius Huender en Dik Vuik werken aan een boek over het Kralingse Bos, dat medio zomer 2023 gaat verschijnen. Tegelijkertijd zal er dan een expositie over het bos zijn bij DIG IT UP.

Rotterdammers kunnen hun eigen verhalen over het bos en hun foto’s delen tijdens de Rotterdamse Zolder Vondsten, een themamiddag over het Kralingse Bos op zaterdag 19 november. Heb je een leuke anekdote over het bos over wat je daar hebt beleefd? Heb je je eerste liefde er ontmoet aan het strandbad? Een bijzondere barbecue beleefd of de eekhoorns in het bos nog gekend? Alle verhalen en foto’s zijn welkom en op afspraak kan je verhaal of foto mogelijk worden opgenomen in de expositie of het boek in 2023.

Gratis tijdschrift
Het boek en de expositie zullen de hele geschiedenis van het Kralingse Bos in beeld brengen, vanaf het oorspronkelijke landschap rondom de Kralingse Plas tot de aanleg van het bos, de ontwikkeling in de laatste tientallen jaren en zelfs de toekomst.

Huender en Vuik geven op 19 september alvast een voorproefje met hun lezing, die om 14.00 uur begint en in het kort laat zien hoe het Kralingse Bos is ontstaan en wat er bijzonder is aan zowel de natuur als de cultuurgeschiedenis van het bos. Ook zijn er enkele vondsten uit het bos te zien die herinneren aan de molens en huizen die voor de aanleg van het bos rond de Kralingse Plas stonden.

Leuke of bijzondere verhalen of foto’s van bezoekers zijn tijdens de themamiddag van harte welkom. Alle bezoekers van de galerie krijgen op 19 november in elk geval een exemplaar mee van het tijdschrift ‘Kralingse Bos voor beginners’, 28 pagina’s met artikelen over het Kralingse Bos die een indruk geven van wat er volgend jaar nog veel uitgebreider in het boek zal worden beschreven.

De themamiddag begint op zaterdag 19 november om 14.00 uur aan de Nieuwe Binnenweg 13-b. Inloop vanaf 13.30 uur. De toegang is gratis.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.