Verkeersveiligheid Oostzeedijk beneden en Honingerdijk beneden aangepakt. Straks veilig fietsen tussen de universiteit en het centrum

Een deel van de Oostzeedijk beneden en de Honingerdijk beneden worden heringericht. Er komt een veilige en comfortabele fietsroute tussen het centrum en de Erasmus Universiteit. Deze route moet het alternatief worden voor de fietsroute bovenop de dijk die als gevaarlijk wordt ervaren.

De herinrichting van de benedendijk ligt tussen de inrit van Excelsior en het viaduct onder de Willem Ruyslaan. Aan beide kanten van de straat komt een fietsstrook met daar tussenin een rijbaan voor het autoverkeer. Met de aanpak wil de deelgemeente tegelijk de hoge parkeerdruk in de buurt – zowel benedendijks als bovendijks – omlaag brengen. Portefeuillehouder Jock Geselschap: “Om extra plek te creëren voor auto’s van bewoners, komen er op de Oostzeedijk beneden aan beide kanten parkeerhavens.”

Eenrichtingsverkeer
Om ruimte voor de fietsstroken en de extra parkeervakken te creëren, wordt er tussen de Hoflaan en het viaduct eenrichtingsverkeer ingevoerd, richting het centrum. Het eenrichtingsverkeer in het zuidelijk deel van de Hoflaan en de Waterloostraat wordt omgedraaid. Ook wordt de aansluiting van de Vijverweg op de Honingerdijk beneden heringericht. In de middenberm van de Avenue Concordia en van de Voorschoterlaan komt een doorsteek aan het einde van de straat.

Foto-Oostzeedijk-beneden02

Veiligheid voorop
Jock Geselschap: “Veiligheid staat voorop voor alle verkeersdeelnemers. Een ander onderdeel van de herinrichting is daarom de veiligheid van kinderen, die vrijwel dagelijks over het lage deel van de Honingerdijk moeten lopen om bij school, speeltuin of kinderopvang te komen. Omdat hier een stoep ontbreekt, gaat hun route over de rijweg. Door een vlonder aan te leggen naast het water, tussen de Vijverweg en de Essenweg, overbruggen we het gedeelte tussen twee trottoirs. De kinderen lopen hierdoor niet meer direct langs rijdende auto’s.’’

Informatieavond op 24 april
De herinrichting start in de tweede helft van het jaar en zal hooguit drie maanden duren. Woensdag 24 april organiseert de deelgemeente een informatieve inloopavond over de herinrichting. Bewoners van de Oostzeedijk, Honingerdijk en omliggende straten zijn van harte welkom voor een toelichting op de plannen. De inloop is tussen 18.00 en 21.30 uur op het deelgemeentekantoor aan de Oostzeedijk 276.

KLIK HIER voor het laatste nieuws van de Deelgemeente of DOWNLOAD de PDF met al het nieuws.

Deelgemeente Kralingen Crooswijk