Op eerste kerstdag was het druk in de grote zaal van De Nieuwe Branding – Huis van de Wijk in Crooswijk. Heel veel mensen brachten spullen voor de Syrische vluchtelingen. De naam van de actie? ‘Save Aleppo‘. Kleding, dekens, slaapzakken, e.d. werden ingezameld.

De drie jongedames op de foto met de zakken kleding, van links naar rechts, Zakia, Nawel en Romaissa. Zakia en Romaissa, nichtjes van elkaar, deden mee met hun moeders en vrijwilligers Naima Yassir en Chema Yassir. Nawel is hun beider nichtje, uit Parijs. Alledrie de meisjes zijn 12 jaar.

Romaissa en Zakia vertelden dat ze erg onder de indruk zijn van het leed van de Syrische vluchtelingen en dat ze daarom graag meehielpen aan ‘Save Aleppo’. Op Instagram en Facebook volgen ze de tragische gebeurtenissen.

Zakia en Romaissa zijn beiden brugklassers, respect. op het Libanon Lyceum en de Lucia Petrus MAVO/HAVO. Romaissa wil graag docent worden, in het basisonderwijs en Zakia heeft haar zinnen gezet op de studie medicijnen.

Zakia, Nawel en Romaissa

Om deel te nemen aan ‘Save Aleppo’ diende 10 euro entree te worden betaald maar daar kregen de goede de gevers een uitgebreid buffet voor terug. Het geïnde entreegeld komt ten goede aan de actie. Op de tweede foto heeft mama Chema zich bij de drie meisjes gevoegd.

Stichting Israa (www.israa.nl) gaat ervoor zorgen dat alle dekens, enz. in Syrië worden afgeleverd.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)